Miért vannak sötét-lila karikák a szemeim alatt?
Szia.
12 éves lány vagyok,6.osztályos.Már több tanárom szólt,hogy aludjak eleget mert karikásak nagyon a szemeim.Hiába mondom nekik,hogy 9-10 órát alszok naponta nem hiszik el.
Nem tudom mi oka lehet ennek. Anyukám szerint kevés vitamint viszek be,és ezért. A nagyim állítja,hogy a megfelelő táplálkozás mellett a sport is közre játszik.
Igazából,már mindenféle gyümölcsös arcpakolást,vitaminost mindent kipróbáltam de semmi.
Ez kb. egy féléve jött elő.
Mit tudok tenni?
Egyáltalán lehet ezzel mit kezdeni ?
Köszönöm a segítséget előre !
Menj el a korzeti orvoshoz, vérvétel nem árt.
Sok mindentől lehet, hormonális változások, menzesz, helytelen táplálkozás, kevés folyadékfogyasztás, sok TV-zés, vagy netezés, B12 vitamon hiánya, családi öröklődés, vékony bőr, stb. Eleget vagy-e szabad levegőn?
Az arc nagyon jól mutat minden belső szervi elváltozást.
A te esetedben vese bajok lehetnek. Akinek sötét karikák vannak a szemei körül annak a veséjével lehetnek gondok. Lehet most még nem érzed, de később érezni fogod.Lehet, nem drasztikus, csak egy figyelmeztető jel! Igyál nagyon sok folyadékot!
Utolsó:
Igyon nagyon sok folyadékot, és terhelje túl a (szerinted) gyenge veséit? Jó tanácsaid vannak neked is... Ha a veséje gyenge, napi 2-3 liternél nem szabad többet inni egy felnőtt embernek sem. De szerintem nem kell ennyire előreszaladni, meg ijesztgetni agyereket, menjen el orvoshoz, és majd az megmondja hogy mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!