Mennyibe kerül a legolcsóbb szemüveg (keret+lencse)?
Figyelt kérdés
Ma voltam az SZTK rendelésen. A doki felirt szemüveget és elküldött egy optikai üzletbe.Ott azt mondták, hogy legolcsóbban 32000-be fog kerülni.A legjobb lencsével pedig 42000-be. N már most. Én azt hittem, hogy az SZTK szemüveg olcsó, de persze nem a legdivatosabb.Ott azt mondták, hogy az OEP csak párszáz forinttal támogatja a szemüveget.Igaz ez?2009. ápr. 30. 16:44
1/7 anonim válasza:
Az OEP valóban nem támogat sokat, de még ez is olcsónak számít szemüvegben, amit neked mondtak. Nekem most a szemem miatt kell olyan, ami UV-re sötétedik, mert erős fényre is spontán bekönnyezik a szemem (tavaly nyáron maradandóan sérült egy rovarcsípés allergia miatt), dioptriából erősebb kell (azóta romlott annyit! pedig kevesebb, mint egy éve történt), eddig külön volt szemüvegem és dioptriás napszemüvegem, de újra csináltatni a 2-t drága, és cserélgetni macerás (mindkettőt magammal vinni mindenhova...), így megcsináltatom 1-be a 2 funkcióval, és így is 80ezer, jó minőség, nem megy tönkre csakúgy (ezt azért tudom, mert ugyanott csináltattam az előző szemüvegeimet is), és garancia van rá (SZTK-ra nincs).
2/7 anonim válasza:
ha jól emlékszem,az enyémet 20-25.000ért csináltattam
3/7 anonim válasza:
Amúgy nem mindegy, hogy hol csináltatod, Pest vagy más, mert Pest eleve drágább valamivel. És azt hiszem, hogy a dioptria se mindegy.
4/7 anonim válasza:
Bizony nem mindegy a dioptria, minél erősebb kell annál drágább...Nekem lencsénként 15 ezer volt a -4.25-ös dioptriájú szemeimre...A keret meg 18 ezer volt, mert nem akartam mindenféle csicsás szemüveget, csak egy sima fekete fémkereteset...És persze még el is rontották a szemüvegem, kilógtak belőle drótok meg kicsit mintha be is lenne törve...Szóval otthagytam az optikában 48 ezer forintot egy szarért!
5/7 anonim válasza:
az én szemüvegemben 7000volt egy lencse (kettő ugye 14000) és keretekben is elég eltérő árak vannak. pl. barátnőm szemüvegének csak a kerete volt 30000 az enyém meg 9000 pedig ugyanaz a márka ugyanaz a keret csak ö a belvárosba csináltatta én meg pécelen. uh. sztem nézz körül. ja amugy az ope tényleg csak pártíz forinttal támogat.
6/7 anonim válasza:
Én hétfőn voltam budán a 2. kerületben optikusnál. Egy maszek, családi vállalkozásban.Munkaidő után ottmaradt a hölgy, hogy megnézze a szemem. Segítőkész, kedves és aranyos volt. A szemvizsgálat ingyenes volt. Mivel én vittem keretet, így 4 ezerért teszik bele a lencsét. Van sima lencse, 8 ezer a két lencse. És van a rétegelt lencse ami fényre sötétedik, UV szűrős, por, karc és tükröződés mentes. Ez 12 ezer a két darab. Kolléganőm 14 ezerért választott keretet, plusz a 12 ezres lencse.
7/7 anonim válasza:
Hát akkor én nagyon olcsón vettem szemüveget xdd. Az enyém mindennel együtt volt 15 ezer asszem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!