Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Asztigmás vagyok, tehát...

Asztigmás vagyok, tehát cilinderes lencsére van szükségem. Viszont látok nélküle is, és saját döntésből hagytam fel a használatával. Jól tettem?

Figyelt kérdés

2,5- 3 vagyok 1,5-1,5 cilinderrel

viszont fájt tőle a fejem és zsibogott minden, kértem sima lencséket

3-3,5

dioptriával, nem látok teljesen tökéletesen, viszont lassan beállt a szemem, és úgy érzem nincs szükség a cilinderre.

2009. ápr. 28. 23:25
 1/4 A kérdező kommentje:

mondjuk úgy, hogy ha cilinderrel zsibongás, vibrálás, és fejfájással együtt tűélesen láttam mondjuk 98%-osan, akkor

ezzel így 90%-osan látok, viszont.. a szemész szerint max 50% lehet ez az érték, tévedhet?

2009. ápr. 28. 23:26
 2/4 anonim ***** válasza:

nekem is cilinderes a szemüvegem és bizony szinte minden fél évben romlott a szemem, folyton hozzá kellett szoknom az új lencséhez, fejfájás, zúgás, szemfájás, de nekem nem volt olyan rossz, így maradtam a cilindernél. Aztán mikor 4.75 ös lett a szemem, 1,5 cilinderrel kontaktlencsére váltottam. azóta szuperül látok, a szemem nem romlott csak fél dioptriát 5 év alatt elmúlt a fejfájás szédülés.

szerintem inkább kicsit gyengébb látás mint állandó fejfájás, megértem hogy az éles látásról mondtál le.

viszont így belementél a rizikóba, hogy az állandó eröltetésröl (mivel nem látsz teljesen élesen) romlani fog a szemed és egy idö után ez is majd fejfájással jár.

szerintem a doki nem téved a látás százalékát illetöen, hiszen ö müszerrel méri be.

viszont, ha úgy érzed jól látsz, akkor maradjon így a szemüveg, bár nem tudom vezetsz e, mert ott azért veszélyes lehet. ha teheted és bírod anyagilag, meg a szemed, akkor javaslom a kontaktlencsét. a toricus lencse amit neked is hordanod kellene kb. 25-30ezer ft fél évre, de ha szemüveggel felváltva hordod akkor tovább kitart, nem kell minden fél évben menni. az ofotértben mindig jó ajánlatok vannak (pl ingyen szemüvegkeret, vagy napszemüveg)

gondold át

2009. ápr. 29. 10:02
 3/4 A kérdező kommentje:
kontaktlencsét használok, mondta is az orvos, hogy amiatt is fájhatott a fejem, mert néha kicsit elmozdul, viszont, felfedezett valamilyen rejtett kancsalságot, és szerinte amiatt volt.
2009. ápr. 29. 13:30
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem cilinderes van, sose volt tőle semmi bajom és mindig hordom és rengeteget javult már!! 6osról meg 5ösről indultam, már csak 2,5es meg meg 2es és az egyikről teljesen eltűnt a szemtengelyferülés is!! Szerintem mindenképp hordani kell, mert jót tesz!
2009. jún. 23. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!