-2,25 és -2,5 dioptriás a két szemem, ma lett kicserélve a keretben a lencse. Nagyon vastag és kicsit zavar! Nagyon gáz? .
Ilyesmi keretem van, és oldalt látszik a lencse vastagsága, mivel oldalt nincs végig kerete. Eddig a lencséim mind vékonyak voltak, mert -2 alatt volt a dioptria. (Amúgy már 3 éve szemüveges vagyok.) Nagyon gáz?:S Amúgy múltkor volt előttem az optikusnál egy srác, és annak -5ös vagy -6os volt a szeme. Neki akkor milyen vastag lehet a lencséje?:|
vékonyított lencse.
kontaktlencse után meg általában lehet műteni, bár előtte pár hónappal el kell tőle szoktatni a szemet. de van rá példa, hogy utána nem lehet műteni, mert rosszul lett bemérve a görbület, évekig ugyanazt a lencsét rendeli netről pedig már nem jó, stb, de azért ritka.
én évek óta szemüveget hordok, egy-egy negyeddel rosszabb a szemem, mint a tiéd, és szerintem nem gáz, hogy kilóg a keretből :)
most olyan keretem van, hogy oldalt csak ilyen damilszerű van rajta, így egyáltalán nem gáz a dolog :)
a kontaktlencséről annyit, hogy én nagyon szeretem, csak nem bírom annyira, mert állandóan műkönnyezni kellett :(
anya 20 éve hord kontaktot, mert csak az egyik szeme -4 -es, a másik teljesen jó (illetve nem lehet korrigálni)
és neki már nem biztos, hogy műthető a szeme, bár nagyon szeretné, mert a lencse nem tesz jót a szemnek, és szemüveggel egyszerűen ezt már nem lehet korrigálni...
remélem hasznos volt :)
L/17
Kedves utolsó!
Nekem is pont ilyen "damilos" keretem van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!