Zöldhályogom van. Terhesség alatt ezt hogyan kezelik?
Szia!
Nekem is zöldhályogom van 14 éves koromtól. Most 34 vagyok, de eddig nem került szóba baba, csak talán 2-3 év múlva.
Én érdeklődtem a szemészemnél és nőgyógyászomnál is már ezzel kapcsolatban, de nem a kezelésről, hanem a szülésről.
Nekem az egyik szememet megoperálták, abba nem kell azóta semmit használnom, a másikba reggel-este cseppentek.
Gyanítom a terhesség alatt el kell hagynom majd a szemcseppet és szoros kontrollal figyelik a szemnyomást.
Amire én rákérdeztem, az a szülés volt.
A nőgyógyászom azt mondta, hogy esélyes lehet egy császár, mert az elhúzúdó vajúdás és a nagy erőlködés gondot okozhat. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy előtte esetleg hónapokig picit emelkedett lesz a szemnyomásom, ami már magában is károsíthatja a látóidegemet, akkor egyáltalán nem bánom a császárt. Sőt, magam fogom kérni, ha nem ajánlják (addigra más nőgyógyászt kell keresnem, mert közben költöztem), nem akarom kockáztatni a látásomat.
Én egyébként Cosoptot használok, közben most megkerestem, erre ez van írva:
Terhesség
Mondja el orvosának, ha terhes vagy teherbe kíván esni. Az orvosa el fogja dönteni, hogy használhat-e Cosopt-ot.
Szoptatás
Ne használjon Cosopt-ot szoptatás alatt. Ha szoptatni szándékozik, kérje kezelőorvosa szakvéleményét.
Tehát a gyógyszergyártó az orvosra hárítja a felelősséget... Őszintén szólva, attól, ha az orvos azt mondaná, hogy terhesség alatt használjam, nem lennék nyugodt. Mi van ha utólag mégis okoz valami károsodást?
Üdv., A.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!