Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Igaz az, hogy gyerekeknek nem...

Igaz az, hogy gyerekeknek nem lehet kontaktlencséjük?

Figyelt kérdés
Távolra homályosan látok, és kéne kontaktlencse. Szemüveget nem akarok, az mindegy hogy miért.. Ha igaz, akkor miért nem lehet? Mert nekem az tökéletes lenne, nem látszik, és jól látok tőle.
2011. szept. 24. 16:35
 1/10 anonim ***** válasza:
a gyerek alatt mennyi idős személyt értessz? de am mindenkinek lehet lencséje akinek a szülője beleegyezik. de érdemes szemüveget is venni, mert nem tudsz folyton lencsézni. hosszú távon vagy mind a kettőt használod v meműteted a szemed.
2011. szept. 24. 18:05
 2/10 A kérdező kommentje:
Hű lehet? Anyum azt mondta nem. :S 14 15 évest amúgy..
2011. szept. 24. 18:36
 3/10 Dilettáns döggomba ***** válasza:
Annyi idősnek már lehet.
2011. szept. 24. 18:39
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Tehát te távollátó vagy és pluszos szemüveg kell neked. Nem jó távollátás korrekciójára igazából a kontaktlencse. Tessék szemüveget venni, azt leveheted, ha nem kell távolra látni. A kontaktlencsére ez nem igaz. Ha valami normális, divatos darabot veszel, akkor a fiúk még szeretik is. Sokkal okosabbnak látszol tőle, s a közhiedelemmel ellentétben a fiúk nem szeretik a síkhülye lányokat. Vegyél szemüveget. (Nem mellesleg a kontaktlencse amúgy is káros. Tudom, huszonegy éve hordom.)

De ha nem lehet róla lebeszélni:

Rövid, csak nappali viselésre való, napi cseréjű Johnson and Johnson lencsét venni. ORVOS ÁLTAL FELÍRTAT. Jelenleg Magyarországon ez a létező legjobb, amit kapni lehet. Hidd el, én mindent kipróbáltam, ami csak előfordul. Nekem huszonegy éve nincs szemüvegem, csak lencsém. Higiéniára NAGYON figyelni!!! (Havi szinten kb 10.000.- lesz.)Hidd el - a szemed nem nő vissza, ha kinyírod a hülye hiúság miatt... Halálodig nem lesz másik.

2011. szept. 24. 20:44
 5/10 Dilettáns döggomba ***** válasza:
Bocs, utolsó, de ha távolra lát homályosan, akkor RÖVIDLÁTÓ, és mínuszos lencse kell neki.
2011. szept. 24. 21:24
 6/10 anonim ***** válasza:

14 év fölött már szoktak adni lencsét, sőt az alatt is hordanak jó páran, mert akik sportolnak azoknak csak kontaktlencse lehet mert szemüvegben nem lehet sportolni például.

Anyud szerintem egyszerűen csak nem akar havi többezer forintot kiadni erre. Nem olcsó dolog.

Meg sokan hiszik azt is hogy káros, meg mittudomén. De ez nem igaz. Ha helyesen használják, megfelelő higiénia mellett akkor semmi gond nincs vele.

2011. szept. 25. 00:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, még gondolkodok rajta hogy melyik legyen :)
2011. szept. 25. 13:53
 8/10 anonim ***** válasza:
En ide mar csak egyet szolnek. Aki tavolra nem lat, az nem biztos h rovidlato, vagyis a minuszos dioptria. Lehet hogy hypermetrop az illeto es akkor + dioptria kell.
2011. szept. 26. 07:57
 9/10 anonim válasza:

szia!

nekem vasárnap lesz egy éve,hogy szemüveges vagyok és én nagyon szeretem.persze eleinte ki akartam próbálni a lencsét,de jó, hogy nem tettem, pedig nagyon fájt a fülem mögött, néha sebes is lett, de ha találsz egy számodra megfelelő keretet, amely minden ruhádhoz passzol(esetemben hosszított szögletes és rezes-aranyos-barnás árnyalatú) akkor meglepően jól néz ki=] első nap amikor bementem az osztályba mindenki meg volt lepődve,h mi lett velem és sokan föl is akarták próbálni, és nagyon sok fiúnak bejött,egyből 3an is bepróbálkoztak, úgyhogy ha nagy sikert akarsz aratni, akkor ajánlom. ne félj tőle,hiszen ezekre a keretekre már nem úgy kell tekinteni,mint a régi szemüvegekre, amlyeket még a szüleink hordhattak=)

szóval én mindenképp ajánlom=)

16/L

2011. szept. 26. 16:13
 10/10 anonim válasza:

Káros a pokol !

Ha nem redvás kézzel teszi be az illető, illeszkedik a szemére, nem alszik benne és nem mellesleg nem hordja túl, akkor az ég világon semmi baja nem lesz tőle.

2013. dec. 14. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!