Kamaszkorban kialakulhat kancsalság?
Kamaszkorban kialakulhat kancsalság?
És annak, hogy szemüveges valaki van valami köze a kancsalság kialakulásához?
kicsit félek, hogy kancsal vagyok....a szemészeti papírjaimon ezeket olvastam:
fénytörés objektív meghatározása /sciascopia/ myopia
fénytörés objektív meghatározása (computer) myop viszonyok
Státusz:
Ép védő és könnyszervek párhuzamos szemállás. Szemmozgások szabadok, exophthalmus, enophthalmus, nem látható. Accomodatio ép.
Állítólag az van a papírjaimon, hogy nincs kancsalságom, de kérdeztem a barátaimat, és ők azt mondták, hogyha elbambulok akkor be szoktam kancsulni egy kicsit, de alapból nem kancsalítok sosem...
Itt egy kép a szemeimről:
14/L vagyok
Szia!
Előzőnek igaza van, ha fáradt vagy, vagy elbambulsz kancsalíthatsz kicsit.
Egyébként a kancsalságot a legalapabb orvosi rendelőben is észreveszik és szemüveggel korrigálják (mikor az olvasótáblán mérik a látásélességed, a doki közben nézi a szemedet).
A szemészeti lapodon valóban nincs kancsalság. Annak a latin neve: Asztigmia/Asztigatizmus.
A myopia a rövidlátás latin neve.
Fénytörés objektív meghatározásánál az elvégzett vizsgálatokat nevezik meg. A státuszod teljesen normális.
+ az ép védő és könnyszervek után van egy olyan rész, h PÁRHUZAMOS SZEMÁLLÁS, ez már alapból azt jelenti, hogy nem vagy kancsal abban az értelemben, ahogy te gondolod.
Diagnózisnál is megnézheted az Astigmia/Astigmatismus szót, ezt csak akkor írják, ha kancsal vagy.
Egyébként én 25 vagyok és nálam ezt most diagnosztizálták. A szememen semmilyen eltérés nem látszik szemüveg nélkül sem. De azért kaptam egy cilinderes szemüveget (orvosi papíron a rövidítése cyl.- ezzel korrigálható a kancsiság).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!