Lézeres szemműtétnél csökken a kontraszt érzékelés?
Egyes információk szerint aki PRK lézezeres szemműtéten esett át annak csökken a kontraszt látása vagy is az éjjellátó képessége és sokkal könnyebben elvakíthatja a szembejövő autó fényszórója ami miatt az úton lévő egyéb dolgokat biciklis szarvas nem láthatja mintha éjjel napszemüvegben vezetne németországban nem kaphat jogosítványt aki nem megy át a kontraszt teszten nálunk még nincs ilyen de ami késik nem múlik
milyen számokat látsz
teszthez >>> [link]
20%
15%
10%
5%
az utolso elottiben meg nemlatok semmit. igaz nekem nemvolt szemmutetem
Szia!
szinte biztos, hogy lézeres műtét után nem csökken a kontrasztérzékenység. A kontrasztot a retina sejtjeinek segítségével észleljük, a retina szemet belülről béleli ki, a szemműtéthez padig a szem külső hámját kaparásszák meg. A fénytörés változása nem akkora, hogy a kontrasztérzékenységet lecsökkentse.
Bár a szem nagyon érzékeny szerv és rendkívül könnyen megborul a rendszere.
Szerintem nem érdemes szemműtétet csináltatni, inkább mindenki hagyja meg arra az esetre, ha valamilyen szembetegség miatt kell megcsinálni.
Kontrasztlátás vizsg. nagyon fontos, mert ha valaki le tudja olvasni a táblát a szemészeten (ez a látásélesség), de a kontrasztérzékelése nagyon rossz, akkor egy zöld ház előtt nem vesz észre egy zöld elefántot sem és simán nekimegy. persze ez csak egy példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!