Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kaphatok-e szemüveget? Egy...

Kaphatok-e szemüveget? Egy ideje azt vettem észre, hogy kb 1 óra tévézés után könnyezik-ég és eröltetnem kell a szememet mert homályosan látok.

Figyelt kérdés

Esti vezetéskor szintén hasonló gondjaim vannak és ezekhez ilyenkor még párosol a fejfájás is. Munkahelyemen neonfény megvilágítás van és itt is jelentkezik, nem beszélve a számítógép monitorról.

Lehet köze a magas vérnyomásomnak a szemem romlásának?

Kaphatok erre szemüveget,milyet és milyen áron?

2009. ápr. 19. 20:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szemész szakorvos,

vizsgálat,

vényt ír,

utána optika,

és tól-ig, ugyanúgy mint a lábas is van 100Ft-tól 100ezerFt.-ig

2009. ápr. 19. 20:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A tüneteid jelezhetnek látásromlást, igen. Ha a vérnyomásod magas, akkor viszont irány a szemészet, akkor nem elég a Vision Expressz-es látásvizsgálat.

A szemüveg ára sokmindentől függ, egy alap műanyag lencse, aminek alacsony a dioptriája, felületkeményítéssel, antireflex réteggel (enélkül ne is vegyél) kb. 8-10 ezer Ft, a keret pedig a választásodtól függ. Azt mondom, 20-25 ezerért teljesen jót kaphatsz.

2009. ápr. 19. 20:23
 3/6 anonim ***** válasza:

A magas vérnyomás , ha megvizsgál egy szemész, az a szemfenéki ereken látszik.

Fontos, hogy fordulj orvoshoz mielőbb, mert a cukor betegség, sajna társa a magasvérnyomásnak, és nagy ellenségei az éleslátásnak, csakúgy mint az érszűkület, ami okozhat magasvérnyomást (is)!

2009. ápr. 19. 20:24
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Milyen lencsét ajánlotok? Soha nem volt szemüvegem és gyakorlatilag semmit sem tudok a szemüvegekről. Gondolok arra, hogy műanyag vagy üveg lencse és milyen felület legyen rajta? A keretet meg ugy is látnom kell!

2009. ápr. 20. 08:45
 5/6 anonim ***** válasza:

nekem is ilyen volt és sokat ülök gép előtt mert laptopról tanulok.

elmentem dokihoz(életemben először) kiderült h ,h is mondják ezt?fél valamiel rosszabb a szemem de nem ellett még rendes szemüveg ezért csak olyat írt ami megszűri a fényt vagy vmi hasonló.kaptam egy csini szemcsit,és én még az utcára is felvezsem,ha titkárnőcis kedvemben vagyok.Azóta nem fáj a fejem:D

2009. ápr. 20. 16:50
 6/6 anonim válasza:
Persze, menj a szemészetre, de addig is van egy jó módszer, nekem nagyon bevált: Hársfa mézet kell venni a Herbáriában(bio) és a belemártott kisujjunkkal a szem belső sarkától a másik sarkáig a mézet végig a két szemhéj közé kenni. Úgy könnyezik tőle az ember, mintha zokogna, és megkönnyebbűl a száraz szem. Eleinte csíp, de aztán nagyon jó érzés.
2009. ápr. 25. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!