Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A kontaktlencse tényleg...

A kontaktlencse tényleg nagyon irritilja a szemem?

Figyelt kérdés
A kontakt lencse a szemüveggel szemben sokmindenben előnyösebb. De akárhogy bizonyítom ezt a szüleimnek, nem akarnak beleegyezni, hogy kipróbáljam a kontaktlencsét. A válasz álltalában ez: "Tudod milyen, ha belmegy a szemedbe egy bogár?" Arra gondolnak, hogy irritálni fog, mert nem odavaló, egyfajta idegen testként kezeli a szervezet. De akkor miért ítják azt sokhelyen, hogy kényelmesebb viselni, mint egy szemüveget? Szóval nem hiszem, hogy annyira irritálná a szemem. Ugye igazama van. És ha igen, hogyan tudnám ezt bizonyítani?
2011. aug. 27. 15:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan érzés lenne kontaktlencsét viselni, mintha bogár lenne a szemedben, szerinted hordaná bárki is?? Most is rajtam van, észre sem veszem...Előnye, hogy nem lesz koszos, mint a szemüveg, nem csúszkál, szerintem nagyon kényelmes. Hátránya, hogy viszonylag drága, lehet, hogy a szüleidet igazából ez tartja vissza...
2011. aug. 27. 15:19
 2/7 audrey90 válasza:
100%

Hacsak nicns allergiád akkor semmilyen problémának nem szabad lennie kontaklencseviselés közben. Viszont ha szempirosodást, szúrást vagy könnyezést veszel észre akor valószínűleg allergiás vagy valamire, vagy pedig érzékeny a kontaklencse tisztítására való készítményre. Viselése kényelmes, egy hónap alatt körülbelül elég rutint szerzel a behelyezéséhez illetve kivételéhez. A szervezet ne kezeli idegen testként, mert olyan vékony és hajlékony hogy szinte fel sem tűnik a szemnek. Te meg semmiképp nem vennéd észre. Úgy bizonyíthatod be a szüleidnek a biztonságtá ha elcipeled őketz a szemészhez és majd ő részletesen tájékoztatja őket erről.

14/l

rendszeresen hordom a lencsémet :P

2011. aug. 27. 15:21
 3/7 anonim ***** válasza:

nekem 1 napja van a lencsém,csak akkor van "belement bogár" érzésem,ha kezd száradni a szemem,egyébként meg nagyon jó,imádom:)

eddig szemüvegem volt,mindig koszos lett,összekarcolódott,ráültem,eltört,meghajlott a papucs,eltört ez,eltört az,zavart a keret,izzadásnál zavart h olyan zsíros lesz a papucs,és még sorolhatnám....

felüdülés szemüvegről lencsére átélni,i-m-á-d-o-m!:)

2011. aug. 27. 15:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem 3 hónapja van lencsém. Apukám nagyon ellene volt, de anya meggyőzte. Apukámnak az volt az indoka, hogy Ő nem tudná elképzelni, pedig NEKEM kellett volna :S. De végül vettünk. Igen, eleinte szárította a szememet (mivel ugye nem jut annyi nedvesség be a kontaktlencse alá), és ez fájt. A szemészem azt mondta, hogy ez egy "fogyókúra" a szememnek, és hogy naponta max. 6 órát legyen benn az elején, de én beraktam sminkelés előtt, hazajöttem a suliból, megírtam a leckét, gépeztem, és volt, hogy csak az esti film után vettem ki. Két hét múlva hajlamos voltam már azt is elfelejteni, hogy rossz a szemem, és igazán csak az első egy-két nap volt kellemetlen. Hamar hozzászoksz. Persze lehet később is fájdalmas, de ez általában attól van, hogy meggyűrődött a szemedben. Ilynekor csak ki kell venni, és be kell rakni újra. Szerintem mondd el őszintén a szüleidnek, miért szeretnél kontaktlencsét, miért zavar a szemüveg (igen, itt az esztétikára vagy a "korlátozottságra" gondolok), és hidd el, ha szeretnek, megengedik, hogy legyen. Egyébként vannak olyan helyek, ahol az első pár kontaktlencse ingyenes, és hozzátenném, hogy ahol én veszem, ott a háromhavi (3 pár - hónapos lencsét hordok) 9000Ft, és nagyon is jók! Sok sikert, és írd meg, mi lett! :)
2011. aug. 27. 17:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt a kérdést, és válaszokat is mutasd meg a szüleidnek:)

Ha belemegy egy bogár a szemedbe, az csíp, szúr, könnyezik, stb. Ha meg berakod a kontaktlencsét akkor úgy látsz mintha tökéletes lenne a szemed és észre sem veszed hogy ott a kontaktlencse. Mellesleg a szemüveg ronthatja a szemet mert állandóan a keret van előtted, amit látsz és a szemnek ez nem jó. A másik meg hogy szemüvegben mindig a fejedet forgatod, nem a szemedet, ami szintén nem jó mert mindig egyfelé nézel ami nem normális. Ezért is jobb a kontaktlencse. Vannak olcsóbb fajták, neten rendelve féláron is akár.

2011. aug. 27. 17:31
 6/7 A kérdező kommentje:

nos pár órás bizonyítás, logikus érvelés és sorbaállítás után sikerült kiharcolni egy vizsgálatot a legközelebbi optikai boltban...ott majd kiderül mit mondanak... de remélem megadják az engedélyeket :D

köszönöm a segítséget

2011. aug. 31. 10:23
 7/7 anonim ***** válasza:
szurkolok csajszii<3
2011. aug. 31. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!