A kontaktlencse tényleg nagyon irritilja a szemem?
Hacsak nicns allergiád akkor semmilyen problémának nem szabad lennie kontaklencseviselés közben. Viszont ha szempirosodást, szúrást vagy könnyezést veszel észre akor valószínűleg allergiás vagy valamire, vagy pedig érzékeny a kontaklencse tisztítására való készítményre. Viselése kényelmes, egy hónap alatt körülbelül elég rutint szerzel a behelyezéséhez illetve kivételéhez. A szervezet ne kezeli idegen testként, mert olyan vékony és hajlékony hogy szinte fel sem tűnik a szemnek. Te meg semmiképp nem vennéd észre. Úgy bizonyíthatod be a szüleidnek a biztonságtá ha elcipeled őketz a szemészhez és majd ő részletesen tájékoztatja őket erről.
14/l
rendszeresen hordom a lencsémet :P
nekem 1 napja van a lencsém,csak akkor van "belement bogár" érzésem,ha kezd száradni a szemem,egyébként meg nagyon jó,imádom:)
eddig szemüvegem volt,mindig koszos lett,összekarcolódott,ráültem,eltört,meghajlott a papucs,eltört ez,eltört az,zavart a keret,izzadásnál zavart h olyan zsíros lesz a papucs,és még sorolhatnám....
felüdülés szemüvegről lencsére átélni,i-m-á-d-o-m!:)
Szerintem ezt a kérdést, és válaszokat is mutasd meg a szüleidnek:)
Ha belemegy egy bogár a szemedbe, az csíp, szúr, könnyezik, stb. Ha meg berakod a kontaktlencsét akkor úgy látsz mintha tökéletes lenne a szemed és észre sem veszed hogy ott a kontaktlencse. Mellesleg a szemüveg ronthatja a szemet mert állandóan a keret van előtted, amit látsz és a szemnek ez nem jó. A másik meg hogy szemüvegben mindig a fejedet forgatod, nem a szemedet, ami szintén nem jó mert mindig egyfelé nézel ami nem normális. Ezért is jobb a kontaktlencse. Vannak olcsóbb fajták, neten rendelve féláron is akár.
nos pár órás bizonyítás, logikus érvelés és sorbaállítás után sikerült kiharcolni egy vizsgálatot a legközelebbi optikai boltban...ott majd kiderül mit mondanak... de remélem megadják az engedélyeket :D
köszönöm a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!