Fiataloknál is van olyan, hogy külön szemüveg közelre meg távolra?
persze, nem mindegy, hogy +os vagy -os a lencse - ez nem korfüggő dolog
de tudnak olyat, hogy egy távolra látó lencse aljába csiszolnak egy kis téglalap alakú területre közelre látó részt, és akkor nem kell cserélgetni
Tudom, hogy a + meg a - nem mindegy, csak nekem mindkettőhöz pluszos kéne, csak eltérő erősségű :S Nem tudom, miért, eddig nem ilyen volt... :S
Én olyan bifokális lencsét (asszem, ez a neve annak, amit mondasz) is csak öregeken láttam :-/
Persze, hogy mindkét szemedre +os kell, csak eltérő erősségű - de ez a távollátásra kell
a rövidlátásra a kis téglalapba csiszolnak megfelelő dioptriájú mínuszt
Már pedig csak ez a két megoldás van, vagy cserélgeted, vagy bifokális.
Nem értem, mi ez a nyavalygás, ezzel az erővel azt is mondhatnánk, hogy szemüveget csak idősek hordanak - és az se lenne igaz. Aki fiatal, és ilyen problémával küzd, annak is ugyanez a megoldás.
Válassz egy trendi keretet, és kész.
De nekem nem kell mínuszos szemüveg, soha nem is kellett! Csak eltérő erősségű pluszos kell közelre meg távolra, ilyet még én se hallottam! (Amellett, hogy a két szememen is eltérő, dehát olyan sok embernek van).
Nem nyavalygok, de komolyan nem láttam még fiatal korú embernél ilyet... Ezért tettem fel a kérdést, hogy vannak-e "sorstársaim".
Fiatalok szerintem inkább a kontaktlencsét választják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!