Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 13 évesen kontaklencse?

13 évesen kontaklencse?

Figyelt kérdés

Lány vagyok,és nagyon önbizalom hiányom van amikor felhúzom a szemüvegem.Negyedik osztályos korom óta ( 2 és fél éve körülbelül) van szemüvegem.Előszőr azt mondták hogy kicsit rövid látó vagyok,és nem muszály állandóan hordanom a szemüvegemet,de akkor annyira tetszett nekem (és akkor nem is érdekelt menyire vagyok ronda benne,mert 10 éves voltam és akkor ez engem nem érdekelt.),hogy állandóan hordtam,és lesem vettem csak tornaórán és este lefekvéskor. 5 osztályos koromban is igy voltam,viszont akkor mégjobban romlott a látásom(nem sokkal),ezért erősebb lencsét tettünk a szemüvegembe de nem volt sokkal erősebb mint 4.be..most hatodik oszt.elején meg már egyre rosszabbul éreztem magam benne,és a tanév felénél már úgy voltam vele,hogy biztosan javult a látásom és nem kell állandóan hordanom.Azóta csak az iskolában veszem fel táblára,meg otthon amikor tv-t nézek.De azt vettem észre,hogy amikor nézem a tv-t(messzebbről),már nem látom annyira..Most nemtudom,hogy a táblát látnám-e vele rendesen,mert ezt csak most nyáron vettem észre és mert nemszoktam annyira hátra üli a suliban,de ez annyira idegesít,hogy tudom romlik még a látásom,és kéne állandóan hordjam a szemüvegemet..De én nemszeretném mert amikor állandóan hordtam mindig megkaptam hogy fúúj de ronda vagy, meg ilyeneket..mindig rosszkedvüen jöttem haza emiatt az iskolából.Amióta csak órán veszem fel meg otthonra,azóta már megkaptam az utcán hogy "ritka szépség" meg ilyeneket..De a látásom félek hogy nagyon fog romlani igy,hogy nem hordom állandóan,de ha meg hordom akkor ne mmernék kimenni vele az utcára és valószinüleg sírva jönnék haza..Meg eléggé olyan is vagyok,hogy nagyon érdekel más véleménye..

Ma felhoztam anyukámnak a kontaklencse témát,de nem mondtam neki mást csak hogy milyen jó lenne ha lecserélném a szemüvegemet kontaklencsére(ezt az önbizalomhiányt nem modntam neki.),és akkor nem lenne az,hogy nem hordanám,erre ő aztmodnta,hogy milyen drága ( szerintem nem pont az anyagiak miatt mondta,mert mondjuk oké,nemvagyunk egy gazdag család,sőt..de mostanában eléggé helyrejöttünk anyagilag.) ,meg macerás lenne,én azt nemtudnám magamnak ki meg betenni,ahhoz felnőtt kellene,meg tornaórán akkor mitcsiálnék amikor ki kell venni..

A kontaklencsét mégcsak anyunak mondtam,mert apukám elutazott,szerntetek vele is próbáljam meg külön megbeszélni hátha ő meggyőzné anyut?

csak mert amikor elmondtam nekik hogy nemszeretném állandóan hordani a szemüvegemet,akkor is anyukám húzta a száját,és akkor apu mondta neki hogy "nézd milyen szép igy a lányunk"..szóval nemtudom..egyáltalán 13 évesen hordhatnék kontaklencsét?vagyishát januárba leszek 13.. És anyut hogyan győzzem meg róla?Bocsánat,hogy hosszú lett,és akkor is hogyha rossz témakörbe tettem.Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2011. aug. 25. 20:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Persze hogy hordhatnál.

Meggyozni ugy tudod, hogy ha szokott valtozni a dioptriad, ami miatt ujabb szemuveg kell mindig, akkor olcsóbb, ha lencsed van, mert azt ugyis félévente ujat kell venni, és akkor tudsz igazodnia szemed valtozasahoz. Es egeszsegesebb, mert a termeszetes latast adja vissza.

Csak azert van egy allando rezsije, nekem kb. 30 E Ft egy évre mindennel egyutt. De ugye ha evente uj szemuveg kell, es mellé egy tartalekszemuveg, az többe jön ki.

2011. aug. 25. 20:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Van ahol nem adnak ennyi idősen kontaktlencsét. De van ahol elküldenek hogy még túl fiatal vagy.

Nem akarok gonosz lenni, de ha csúnyának tartanak az nem egy szemüveg miatt van. Egy szemüveg senkit nem tesz csúnyává. Nekem is van, ilyen régi keretes ocsmányság, mégis szépnek tartanak benne, anélkül is. Most nem azért mondom, csak segíteni próbálok, ha nem vagy megelégedve magaddal akkor változtass, új divatos frizura, csajos ruhák, hidd el sokat számít már ez a két dolog is.

Kontaktlencsét majd 1-2 év múlva. Egyébként meg nem attól romlik a szem hogy nem hordod a szemüveget. Akkor is romlik ha hordod, tök mindegy, tehát ha neked csak suliba kell, akkor csak ott hordd.

2011. aug. 26. 22:20
 3/3 anonim ***** válasza:

... hát.. nekem már 20 éve van, 16 eves korom ota, es senki sem emlitett korhatárt...

Korhatar esetleg a méret miatt lehet, hogy még majd nő a szeme, de hát nem oylan hosszu életűek a lencsék... szemuvegnel jobban szamit a novés, mert a szemtávolság szamit ott, de lencsenel nem... a szemgolyo meg nem hiszem, hogy nagyon mas, mint 1-2 evvel idosebbnél..

2011. aug. 27. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!