Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüveg vásárlás "okosan"?

Szemüveg vásárlás "okosan"?

Figyelt kérdés
Nyaralás során sikeresen elhagytam a szemüvegemet, és most szeretnék egy újat (a csere szemüvegem gyengébb dioptriájú). Több, mint 5 éve jártam utoljára szemvizsgálaton (SZTK), azóta -5/-5 dioptriás szemüveget hordok. Keveset talán romlott a szemem, ezért most -5,5 és -6 közötti értékre számítok. Munkám miatt sok időt kell monitor előtt töltenem. Jó lenne max 40000 Ft körül kihozni az új szemüveget, extra igényeim nincsenek. A kérdés, hogy érdemes-e elmenni az SZTK-ba, jár-e ez nekem bármilyen anyagi előnnyel, támogatja a TB? Vagy egyszerűbb üzletben kérni a vizsgálatot? Összességében hol érdemesebb vásárolni, nagyobb bolthálózatokban vagy kisebb látszerész boltokban? Szeretem a retro stílust, tudnátok tippeket adni szemüvegkeretekre? Bocs' a sok kérdésért, tanácsaitokat előre is köszönöm!
2011. aug. 21. 17:24
 1/7 anonim ***** válasza:

SZTK-ban általában hónapokkal előre kell időpontot kérni, úgy bánnak veled, mint a kutyával, és esetemben kétszer is olyan jól elmérték, hogy fél éven belül vehettem új lencsét, mert annyira nem láttam már vele.

TB nem igazán van rá, talán valami pár100 forint, szerintem elhanyagolható összeg ilyen tételnél.

Évek óta optikában, géppel vizsgálnak, azóta legalább jól belőtték a dioptriát, és legrosszabb esetben is egy héten belülre kapsz időpontot. Ha vásárolsz is, sokszor ingyenes a vizsgálat, én ezt javaslom.

Figyeld, hol van jó akció, én múltkor kevesebb, mint fele áron kihoztam/keress egy kisebb no name optikát, ott eleve minden olcsóbb, bár a választék kisebb általában.

UV, karc és tükröződés elleni réteget mindenképp tetetnék a lencsére.

Keretet meg ne a divat szerint válassz, hanem ami jól áll, kényelmes, és elég nagy a látótere, hogy ne zavarjon lehetőleg. Az eladók szoktak segíteni, de ha a pótszemüveged kerete még jó, akár elég lencsét cserélni, úgy azért olcsóbb valamivel.

2011. aug. 21. 17:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha budapesti vagy, tudod hasznosítani az infómat:

Diszkont Optika 1026 Bp, Szilágyi E. fasor 31.

Tel.: 2141442

2011. aug. 21. 18:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a tanácsokat, mindkettőtöknek. A mostani csere keretem sajnos már nem áll jól, 10-15 év hosszú idő :-) További tanácsokat is örömmel veszek!
2011. aug. 21. 21:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Ofotért, Vision Express. Utóbbiban van, ahol 1 órán belül elkészítik, állítólag felár nélkül. Mindkét helyen ingyenes a vizsgálat, ha utána ott csináltatod meg a szemüveget. Ja, és nem kell időpontot kérni egyikben sem. Bemész, és ha szerencséd van, egyből Te jössz. Max. 1-2 ember lehet előtted. Az én tapasztalatom az, hogy ha szemüveg felírásáról van szó, akkor az orvosok, pláne ha még főorvos is, sz.rt se tudnak. Az optometristák, akik az optikai szaküzletekben dolgoznak, tényleg kenik-vágják a témát. Amúgy az említett 2 helyen 5,000 Ft a vizsgálat. Én az Ofotértre szavazok, de ha azonnal kellene, akkor a Vision Expressbe mennék.
2011. aug. 22. 13:27
 5/7 anonim ***** válasza:

13:27 vagyok. A Vision Express-ben inkább márkás és drágább keretek vannak, jobbára Ray-Ban, de persze vannak olcsóbbak is, amik jól néznek ki, az Ofotértban meg nagyon olcsón is vannak keretek, de vannak márkásak is. Retro keretet találni nem kunszt manapság, inkább az a lényeg, hogy márkásat akarsz-e vagy sem. Pl. egy szerintem borzasztóan ronda retro keret volt az ofotértes eladó hölgyön, én biztos fel se próbáltam volna, de valami piszkosul jól állt neki!

Lehet, hogy a kis maszekok valamivel olcsóbban csinálják meg, és ők tényleg bármit elvállalnak. Mondjuk én akkor is az Ofotértra szavazok.

2011. aug. 22. 13:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Mivel kritérium, hogy olcsó is és jó is legyen, ezért ajánlottam a diszkontot. A kérdező által megszabott keretből kijön egy megfelelő komfortokkal felruházott komplett szemüveg, nem kell választani az olcsó és jó között.
2011. aug. 22. 14:48
 7/7 anonim válasza:

[link]

Budapesten a Várfok optikában is viszonylag olcsón, kitűnő minőségűt lehet csináltatni.

2011. aug. 22. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!