Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi lehet a szemem baja? Mit...

Mi lehet a szemem baja? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam új kontaktlencsét venni mert a jobb szememre már rosszul láttam.És az lenne a problémám hogy amit most kaptam a jobb szememre az -3.75-ös de így is homályosan látok :( A bal szemem tökéletes -3.50-es dioptriával.Ha egyik szemem se takarom le akkor jól látok mint ha a jobb is jó lenne de ha letakarom már is homályos a jobb szemem.Ilyenkor most mit csináljak ? Ne törődjek vele mert a két szememmel együtt jól látok ? Szerintem megint úgy fogok járni hogy 3-4 hónap után mehetek megint új kontaktlencsét venni :S
2011. aug. 13. 12:11
 1/1 anonim ***** válasza:

Az nem jutott eszedbe, hogy nem muszáj rögtön újat venni, lehet előbb kérdezni? Nem itt a "vak segít világtalant" oldalon, hanem az optikustól a vásárlás helyén. (Csak nem követted el azt a hibát, hogy online rendelted?)

Egyébként nekem multifokális lencsém van, de kontaktlencsénél ez a funkció nem 100%-os úgy, mint a szemüvegnél. Ezt úgy küszöbölik ki, hogy az egyik lencsével rontanak kicsit a távollátásomon és kompenzálják a másik lencsén a közellátással, ennél a variációnál az agynak kell összehangolni az egységes látást, vagyis szokni kell. Ezt csak példának írtam, ne ebből indulj ki, mert nekem csak olvasó lencsére van szükségem, +-os a lencsém. Csak érzékeltetni akartam a szakemberrel való konzultáció fontosságát.

2011. aug. 13. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!