Miért látok szürkés foltot?
Nem mindegy ám mit értesz szürkefolt alatt. Idős korban lehet ez makula degeneráció is, ami viszont nagyon nem jó, mert ma még gyógyíthatatlan, csak kezelhető. Viszont lehetséges üvegtesti érdarabka, ez szinte mindenkinél van, de ezt már kisgyerekkorban is észre lehet venni ha világosba nézel, nem fixen áll a látómeződ közepén, hanem úgy mozog is, és egyszerre lehet belőle több is egy pillanatban. Nézd meg az alábbi képet, ezek közül lesz neked valamelyik:
Üvegtesti homály/ úszóhomály (eye floaters) a neve. Nekem egyre több lett...
Azt látod ahogyan az összekocsonyásodott üvegtest pár része árnyékot vet a retinára: [link]
Van rá egy készítmény, én is Olaszországból hozattam be, mert sajnos itthon nem árulják: Vitreoxigen. Elkezdtek oldódni ezek a bigyók!
Egyél addig sok répát, vagy írass A vitamint!
(először én azt hittem, hogy valami űrhajót látok...kezdetben idegesítő volt, mostmár hozzászoktam)
17/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!