Mi történik éjjel bennmarad a kontaktlencse?
Attól függ, milyen lencséd van.
De valószínűleg nem olyan, amiben aludhatnál, mert azt mondták volna. Nekem olyan van, amiben lehet aludni, de reggelre mégis kényelmetlen a szememnek. Szóval én nem ajánlom neked egyáltalán.
Új kontaktlencsés vagy amúgy?
Szerintem ez marhaság.
Azt írod éjjel többször felkelnél, szóval gyakorlatilag az éjszakádnak lőttek, mert így nem leszel kipihent (igen, felfogtam, hogy csak pár percre kelnél fel, pislogni :)).
Ezzel az erővel aludj lencse nélkül és kelj fel kicsit előbb és rakd be reggel.
Másrészről gondolom fontos helyre mész... Kell az neked, hogy esetleg ne tudj menni vagy egész nap szenvedj, hogy problémát okozott éjjel a lencse?
Én mindenképpen anélkül aludnék, aztán vagy felkelnék előbb vagy még este átvenném, hogy mit lehetne kiiktatni reggel, hogy több időm jusson a lencsére. Vagy lehet az is elég lenne, ha gyorsan, dinamikusan készülődnél (nem kapkodva) és akkor maradna pár perced.
Nekem a betanításon elmondták, hogy soha, semmilyen körülmények között ne maradjon bent alvás közben a lencse.
Utánanéztem, és még ha nem is figyelmeztettek volna, akkor sem merném bent hagyni, mert:
A szaruhártya (amire a kontaktlencse illeszkedik) nincs erekkel behálózva, a légkörből veszi fel az oxigént. Ha rajta van a kontaktlencse, akkor alacsonyabb szintű az oxigénfelvétel. Gondolj bele, hogy éjszaka, mikor a szemhéjad csukva van, akkor is kell oxigén a szaruhártyádnak, mi lenne, ha még a kontaktlencse is jóval csökkentené a bejutását. A szaruhártya alapvetően képes alkalmazkodni a csökkent oxigénszinthez, de nem korlátlan ideig. Ha tartósan kevés a légkörből felvett oxigén, a szaruhártya elkezd beeresedni, ami visszafordíthatatlanul károsíthatja a látást (mivel az erektől nem jut át a fény a pupillán).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!