Hiába mondtam a szemésznek, hogy nem homályosan, hanem KETTŐT látok, felírt szemüveget azt kész. Azt is megmondtam neki, hogy világosban jól látok, kevesebb fénybe meg alig. Kaptam egy 1 diopriás szemüveget, hogy boldoguljak vele. De a holdból még mindig 8-at látok hiába van rajtam!! Szóval, nagy nehezen kiderítettem, hogy farkasvakságom van... Úgyhogy most répát zabálok... De leginkább a bal szememre kettőt látok:S És nem tudom mitől. Állítólag lehet szürkehályogtól. De nem hiszem, hogy 15 évesen szürkehályogom lenne. Nagyon zavaró, főleg este, hogy sokat látok mindenből.:S Bemegyek egy boltba, és nem tudom elolvasni 1 méterről az árakat. Vissza akarom kapni a régi jó szememet:S:(
2011. júl. 19. 14:43
1/6 anonim válasza:
Ne csak szemészhez menj, menj el egy neurológiai vizsgálatra.
2011. júl. 19. 14:56
2/6 anonim válasza:
Hát nekem, olyan 5 éve(10 éves koromban) éves koromban volt ez, de nem annyira durva mint neked. Nekem megműtötték a szememet, azóta elmúlt, de utána homályosan láttam és adtak egy szemüveget -.-". Jó, mi? Erre meg azt mondták,hogy biztos azért látok homályosan, mert amivel elvarrtak a szememnél vmit, arra allergiás vagyok... A magyar Egészségügy színvonala:D
3/6 anonim válasza:
talán menj egy normális, másik orvoshoz. Mondd a szüleinek mennyire rossz már a helyzet. Ne otthon diagnosztizáld már h farkasvakságod van -.- rengeteg oka lehet..
4/6 Five Star válasza:
Az egyik szemeddel 2-t látsz?! A kettő szemeddel meg 8at?! Te biztos vagy benne h ember vagy?!
2011. júl. 19. 14:59
5/6 A kérdező kommentje:
Bocsi, lehet hülyén írtam le.:D 2. válaszoló: ez nagyon durva!!
Tuti, hogy farkasvakságom van, más nem lehet:S Bár néha jobb, néha rosszabb, ezért nehéz elmagyarázni.
Én is neurológiai vizsgálatra gondoltam, köszi a választ!
2011. júl. 19. 15:07
6/6 anonim válasza:
kérj beutalót pl a mária utcai klinikára és kivizsgálnak...persze ha Pest megyei vagy...sok oka lehet, nekem pl keratoconusom van amit egy vizsgálattal ki lehetett volna deríteni már rég, de mivel nem minden sarkon van ilyen vizsgálat, ezért később derült ki...így már szarul látok és ilyen is marad, de legalább rosszabb nem lesz mert azért még viszonylag időben meg lett műtve...időben az azt jelenti, hogy ha előbb műtik akkor jobban látnék, ha későn veszik észre akkor szaruhártya átültetés lett volna a vége...
visszatérve, ennek a betegségnek is "kettőslátás" féleség az egyik tünete...pontosabban ha fénybe nézek akkor látok mellette egy plusz kontúrt, egy nyúlványt, egy csóvát...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!