A havi kontaktlencse az, amit egy hónapig nem kell kivenni, vagy az amit havonta kell cserélni (és esténként/alvásonként persze kivenni)?
Régóta hordok kontaktlencsét, és már régen is halottam olyat, amiben lehet aludni is, gyakorlatilag állandóan a szemen lehet. Most ez tökéletes lenne, jönnek a fesztiválok kempingezés és ott nem akarok bajlódni vele. Utána néztem és találtam a havi kontaktlencsét, viszont azt nem tudom mire utal.
Esetleg ha van tapasztalat ilyen éjjel nappali lencsével kapcsolatban, azt is leírhatnátok! Köszi előre is!
A harmadik vagyok.
Az én szemészem semmiképp nem javasol olyan kiterjesztett viselést, mint a második hozzászólóé, úgyhogy valószínűleg a szakemberek körében is megoszlanak a vélemények. Valószínűleg semmi bajt nem okoz, mindenesetre én inkább a gyártó ajánlására hagyatkozom.
Én kontaktlencsében is alszom, 1990 óta hordok kontaktlencsét, 2004-ben tértem át az éjjel-nappalira, soha semmi gondom nem volt.
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
Esetleg akkor ilyen éjjel nappali lencsét linkelni tudtok? Vagy hogy körülbelül az ára hol van. Én most 16400ft-ot fizetek 6 pár lencséért.
Egyik lencsében sem jó dolog aludni, mert nem jut elég levegő a szemedhez, és ki is szárad reggelre ami szintén nem jó dolog, szemcsepp kell mindenképp.
De persze egy hetes fesztivál idejére még oké, de éveken át mint itt valaki említette azt SOHA, szerencsés lehet ha még nem mert teljesen tönkre a szeme miatta. Nem sok kell hozzá. (Ráadásul éjjelre mi a túrónak a lencse mikor alszik az ember?)
Mindegy. Én amit ajánlani tudok, azt 1 hétig hordhatod úgy hogy nem veszed ki, azután el kell dobni. Az egyik legjobb kontaktlencse.
De ugye nem tudjuk milyen görbületű kell neked. Nehogy olyat vegyél ami nem neked való.
Kedves utolsó, a harmadik vagyok, és ha visszaolvasol, látod majd, hogy nem azt írtam, hogy 2004 óta minden éjjel kontaktlencsében alszom, hanem hogy kontaktlencsében IS alszom, mióta éjjel-nappal hordható kontaktlencsét használok...
A miértre pedig néhány példa:
- rendszeresen utazom aránylag nagy távolságokra, jobb ilyenkor benn hagyni, a repülőn vacakolni vele,
- amikor kisbabám volt, és éjjelente 5-6 alkalommal keltem fel hozzá, nekem sokkal praktikusabb volt, ha azonnal jól látok, és nem homályosan szemüvegben,
- kórházi tartózkodás alatt is mindig célszerűbbnek tűnt számomra, mert nem ismert terepen ébredés után azonnal látom, mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!