Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mennyibe kerülne egy kontaktle...

Hot_kiss kérdése:

Mennyibe kerülne egy kontaktlencse?

Figyelt kérdés

Már több, mint 6 éve szemüveges vagyok és most kezdett el zavarni. Szeretnék kontaktlencsét, anyunak is van. Maga a lencse az 6-7ezer forint 3 hónapra. Ezt tudom. De legesleg először hová kell mennem, mennyibe van a vizsgálat és az első lencse, amit kapok?

Legelőször milyen lencsét kapok? Lágyat?

2011. júl. 11. 21:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Elmész egy optikushoz, megvizsgál elmondja melyik a jó neked és betanít. Az első lencse próbalencse, ha az jó, akkor lehet visszamenni többért.
2011. júl. 11. 21:59
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ.

Mit jelent az, hogy "betanít"? Kivenni, betenni?

A próbalencsét meddig kell hordanom?

2011. júl. 11. 22:00
 3/6 anonim válasza:
igen, megtanít kivenni és betenni. a próbalencsét nekem először kb. fél óráig kellett bennhagyni, ha jó és bírja a szemed, akkor azt is meg lehet venni és használni.
2011. júl. 11. 22:45
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Esetleg valaki árat tudna mondani?

2011. júl. 11. 22:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Ofotértbe bemész, mondod hogy kontaktlencsére szeretnél váltani, viszed a szemüveged is, azt megnézik milyen erős.

Következik a szemvizsgálat, ugyanaz mint szemüvegnél. Majd keres neked való próbalencsét (ha nincs épp olyan akkor 1 hét múlva vissza kell menned), ha van akkor elmondja hogy tedd be és kezdhetsz kínlódni vele, eltart egy darabig... ha megvan akkor szétnézel benne az üzletben, elmondod jó-e, egy ideig még marad hogy megnézze bírja-e a szemed. ha rendben van akkor ki is kell venned ahogy elmondja. Azután újra visszatenni (ha szeretnéd) és azzal mehetsz haza. A próbalencse minden esetben ingyenes, ha pénzt kérnek érte az nem normális. Hogy ezt meddig használhatod attól függ hogy havi vagy 2hetes lencse. Elmondják majd.

Ha ott rendeled meg az első doboz kontaktlencsét akkor a vizsgálat ingyenes. De tényleg csak az első dobozt rendeld ott. Utána már netről ugyanazt jóval olcsóbban is megkapod.

3 hónapra 6000 ft körül van egy átlagos lencse. Ha mondjuk cilinderes kell az drágább pár ezerrel.

Kemény lencsét nem adnak már, csak ha speciális lencse kell neked, az ritka. De ha anyukád is visel kontaktlencsét szerintem elmondta volna mindezt ha rákérdezel:)

2011. júl. 12. 14:37
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm utolsó, sokat segítettél.

Igazából itt ahol lakom, nincs Ofotért (csak Somos, Győrvári meg Brill) de ha lesz rá keretem, akkor megyek.

Kérdeztem anyut is, csak Ő már olyan régóta lencsés, hogy az ilyenekre már nem emlékezett és nem is tudta hogyan van, mert azért 20 éve sokat változtak a dolgok.. (:

2011. júl. 12. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!