A "látásjavító szemüveg" tényleg hatásos lehet valamennyire?
Figyelt kérdés
Olvasgattam már ezzel kapcsolatban, s állítják hogy hasznos annak, aki rendszeresen alkalmazza. Kérdezem, hogy akad-e itt valaki, aki már kipróbálta s milyen tapasztalatokat szerzett? Nekem -1.5 és -0.5es dioptriám van. Ezen tuda valamit mérsékelni?2009. márc. 29. 21:47
1/11 anonim válasza:
Nekem még nyolcadikos koromban a szemész 1.5-es szemüveget rendelt, Anyukám nem hagyta annyiban, nem akarta, hogy szemüveges legyek, ezért beszerzett egy ilyen látásjavító szemüveget. Teljesen rendbejött a látásom, az orvos hitetlenkedett. A második eset még meggyőzőbb lehet, szilveszterkor petárdás balesetem volt, és egy szikra keresztülment a bal szemgolyómon, átfúrta, átlukasztotta teljesen, egy 3-4 mm-es vágás volt rajta. A szikrának "hála" (a forróság rögtön zárta a sebet), nem folyt ki, csak minimálisan csökkent a szemnyomás. Egy hónapi kórházbajárás után (az orvosok szerint a szentlélek tartotta a szememet), szépen lassan elkezdtem használni ismét, mivel rettenetesen megromlott érthető módon a látásom, homályon kívül nem sokat láttam. Az orvosok fél évet mondtak, hogy min. annyi, mire rendbejön. Most március vége van, kb. egy hónapja tökéletes a látásom, az orvosok is teljesen meg vannak döbbenve. Biztosan ajánlhatom, mivel tényleg jó!
2/11 anonim válasza:
Ha valakinek van még tapasztalata akkor kérlek írjatok.
Esetlegesen még annyival kiegészíteném a kérdést, hogy melyik a jobb?
1. Egyetlen állítható keresztmetszetű lyuk
2. Sok kisebb juk a lencsén
Köszi
3/11 anonim válasza:
Én a másodikat használtam mindkét alkalommal. Az első szerintem eltolhatja a fokuszt, ha nincs jól beállítva. az első válaszadó voltam.
4/11 anonim válasza:
és naponta hány percig használtad?nekem is van mindketto, de valahogy nem jutok a használatukhoz, de ha neked használt én is újra megpróbálom.
5/11 anonim válasza:
TV-nézés esténként ezzel, és napközben is jó párszor feltettem a szememre fél órákra. Tudom, hogy vannak helyzetek, amikor szinte lehetetlennek tűnik megoldani a használatát, de számba kell venni, hogy mi a fontos! Nem érek rá, vagy rendbe akarom hozni a látásomat?! A szemünkre szükségünk van, így szerintem elsőbbséget élvez.
6/11 anonim válasza:
Helló!
Ez az ami olyan mint egy napszemcsi sötét meg minden és tele van aprócska lyukakkal? 3,5 ös szemet is helyre tudna rakni?
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Várok még tapasztalatokat ha van, bár eddig meg vagyok győzve, hogy megtérül a kitartó alkalmazása :) S tervezem is már a beszerzését.
Gépezés közben is jót tesz viselése? Milyen benne az olvasás? Könnyen meg lehet szokni?
2009. márc. 30. 18:56
9/11 A kérdező kommentje:
Nekem a google egyből kiadott valamit: [link]
Nem tudom megbízható-e... Inkább optikusnál is szeretnék kérdezősködni, biztos árulnak ilyesmit :)
2009. márc. 30. 18:58
10/11 anonim válasza:
sziasztok, én is arról érdeklődnék, hogy hol vettétek meg a szemüveget? Interneten, vagy boltban? Sürgős lenne a válasz... Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!