Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szerintetek merjem betenni a...

LN09 kérdése:

Szerintetek merjem betenni a lencsét? ( bővebben lent )

Figyelt kérdés
Kb. 2 hónapja bontottam fel a kontaktlencsémet, és 1x volt bent pár órát. Utána kivettem, folyadékba tettem és azóta benne van. Most megint hordanom kéne, de nem tudom merjem-e betenni ennyi idő után.
2011. júl. 6. 15:03
 1/7 anonim ***** válasza:
NEHOGY BETEDD!!!!! A HAVI LENCSE is csak 30 napig jo felbontas utan nem 2 honapig.
2011. júl. 6. 15:08
 2/7 anonim ***** válasza:
A kérdés az, hogy milyen típusű a lencséd. Ha 3 hónapos visletű, akkor egy öblítés után nyugodtan beteheted. Ha havi lencse, akkor valóban ne.
2011. júl. 6. 15:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Jól mondják, havit ne reszkírozd meg! Ha hosszabban használható, akkor gondos mosás, aztán beteheted, de arra figyelj, hogy az első viselés hosszabb kihagyás után ne legyen egész napos, csak 4-6 óra max!
2011. júl. 6. 15:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség hogy nem használhatod már, átöblíted folyadékkal és kész. Ott volt 2 hónapig, ki nem vetted, tehát semmit nem vesztett a víztartalmából, márpedig a lágy lencséket csak emiatt kell cserélni, mert idővel kiszárad. A folyadékban egyáltalán semmi baja nem lett. Nyugodtan lehet hordani.
2011. júl. 6. 17:30
 5/7 A kérdező kommentje:

Nah, most legyek okos :)

Bausch&Lomb márkájú. Havi kihordású éjjel-nappali.

A munkahelyemen szinte mindenki hord kontaktlencsét, havi kihordásut. Szinte majdnem mindenki tovább hordja. Van aki 2-3 hónapig, évek óta, és nincs baja. Az egyik kolleganő mondta, hogy jól mossam le és tegyem be, ha kényelmetlen, vagy szúr akkor vegyem ki, dobjam el.

Mondom, 1x volt bent pár órát ( vendégségbe mentünk csak, addig tettem be, itthon kivettem ). Azóta a folyadékba van. Nem gondolom, hogy bármi baja lenne.

Csak érdekelt, hogy más mit gondol. Szerintem sok kontakts tovább hordja ki a lencsét mint ameddig lehetne :)

2011. júl. 6. 19:33
 6/7 anonim ***** válasza:

A probléma nem csak a kiszáradással van, hanem hogy egyes baktériumok a fertőtlenítő folyadék ellenére is el tudnak benne szaporodni.

Én nem reszkíroznám meg ezt, de nyilván a Te szemed és azt csinálsz vele, amit jól esik. A kollégáid szintén.

De ha nem hordasz rendszeresen lencsét, akkor neked lehet érdemesebb lenne a napi, azt akkor bontod fel, amikor akarod.

2011. júl. 7. 09:06
 7/7 A kérdező kommentje:

Elvileg kéne mindennap hordanom mivel monitor elött dolgozok.

Nem jönnék ki a napi lencsével sem jobban ( legalább is árban biztosan nem ), nézegettem, de rohadt drága ( ha a legolcsóbbat nézem akkor is 45.000 ft a 3 hónapra, nekem pedig a havi kihordású kerül 10.000 ft-ba 3 hónapra )

Mindegy, nem teszem be a lencsét, majd felbontom a másikat.

2011. júl. 12. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!