Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse van több méretbe...

Kontaktlencse van több méretben is?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudom használni a lencsémet, mert akárhogy feszítjük szét a szemrésemet- akár ketten is-, amint hozzáér a szememhez, a lencse kifordul, és így nem tudom használni. Orvos segítségével is kb. 1,5 óra volt betenni, nélküle meg egyáltalán nem megy; nincs erre valami spéci módszer azoknak, akiknek a szeme konkrétan kilöki magából a lencsét?
2011. júl. 5. 20:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A kontaktlencsét méretre gyártják,és van olyan,hogy valakinek a szeme nem alkalmas rá.
2011. júl. 5. 20:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Van többfajta átmérőjű, többfajta görbületű... de gondolom olyan lencsét kaptál ami megfelelő neked.

Olyan kis szeme még a kínaiaknak sincs hogy egy átlag méretű lencsét ne tudjanak betenni pedig nekik aztán tényleg kis szemük van. Egyszerűen csak gyakorolni kell, ami sokszor bizony órákig tart.

Ha alkalmatlan lennél azt mondta volna az orvos és nem adott volna lencsét.

Én 4 órát töltöttem az optikában mikor először voltam, én sem tudtam berakni, azt hittem sose fog menni. Aztán mégis 2 hét alatt megtanultam mert nem adtam fel.

Reggelente még mindig van olyan hogy nagyon álmos a szemem és nem bírom kinyitni akkorára mint maga a lencse, de valahogy mégis csak berakom. Nincs semmi különleges módszerem.

Ha nem megy sok gyakorlással sem akkor inkább szemüvegen gondolkozz.

2011. júl. 6. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!