Mit jelent a látótér kiesés? Milyen tünete van?
A látótér kiesés a látótér egy részének a kiesést jelenti. Az a tünete, hogy a látótér egyes részei kiesnek. Ezt máshogy nem igen lehet kifejezni:D
(A látótér a térnek azon területe, amit akkor látsz, mikor egyenesen nézel előre és nem mozgatod sem a fejed, sem a szemed).
Hát ha csak simán figyelmetlenségből nem veszed észre, akkor nem az. Mármint mindenkinek előfordul, hogy baromira keres vmit pl, aztán kiderül, hohgy ott van az orra előtt.
A látótér kiesésnél konkrétan egy területet nem látsz. Azon a területen vak vagy.
Ha így látsz, akkor ez pl. látótérkiesés.
Ezt nem tudom megmondani. Szerintem van mindkettő. Nem tudom mi okozhat ideiglenes látótérkiesést, de biztos van olyan dolog.
Maradandót meg mondjuk idegek megszakadása/károsodása okoz.
(agyvérzés, agydaganat, baleset stb következtében).
Egyébként látóteret lehet vizsgálni otthon is (nyilván nem olyan pontosan, mint orvosi műszerekkel).
Kérj meg vkit (aki egészen biztos jól lát), hogy segítsen.
Leülsz vele szemben kb. egy méterre, és letakarod a jobb szemed és a bal szemeddel belenézel az ő jobb szemébe (ő közben letakarja a bal szemét). Felemeli a jobb kezét, és a mutatóujját elkezdi mondjuk a bal felső résztől közelíteni a az orra felé. Ha egymás szemére fókuszáltok, és mindketten jól láttok, akkor egyszerre fogjátok meglátni az ujját. Utána megcsináljátok másik szemmel is:)
Semmiképp sem hanyagolnám el ezt, idősebb korban alakul ki a betegség, és éppen ott történik látás romlás amit éppen néz. Ezt mindenképpen nézd meg:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!