Hogyan zajlik egy szemvizsgálat?
Figyelt kérdés
Szeretnék kontaktlencsét viszont még sosem voltam ilyen vizsgálaton és nem tudom h hogyan zajlik. Kell a vizsgálatért fizetnem? :)2011. máj. 17. 18:35
1/1 anonim válasza:
Van ahol kell fizetni. Én 10 évig olyan helyre jártam, ahol nem kellett :)
Feltesznek pár kérdést (dohányzol, látsz e foltokat néha, szédülsz e néha, szedsz e rendszeresen gyógyszert..., ezeket mind feljegyzik), szemedbe világítanak - megnézik közelről, táblát kell olvasni - meddig is látsz, lesz olyan is ahol meg kell mondanod "piros vagy a zöld" részen látod e jobban a betűket/számokat, meg lesz egy gép, amibe ha belenézel, egy olyan képet fogsz látni, hogy egy "hosszú út végén lesz egy házikó". Hogy melyikkel mit vizgsálnak azt ugye nem tudom. És az első lencse be/kivét az ott történik meg, hogy lássák sikerülni fog-e. Ja mikor maga a doki teszi be, az elég fura. Nem szabad pislogni, miközben az ujján a lencsével közelít feléd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!