Jobb-e ez a lutein dózis?
Figyelt kérdés
A tipikus szemet védő étrend-kiegészítőkben átlagosan 6 mg lutein-t tartalmaznak. Viszont a patikákban +jelent 1 új márka a superwell és ennek a terméke a visionell amelyben 500! mg lutein van. Biztonságos ennyi, és jobb ennyi, vagy miért tesznek bele majdnem 100x-os adagot?? (ami árban uannyi mint a 6 mg-osak)2011. máj. 8. 10:21
1/1 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Nem vagyok szakember, csak problémásszemű, így érdeklődéssel néztem utána az említett készítménynek. Már patikák is kínálják. Egy régebbi Patika Tükör írása: Az Egyesült Államokban végzett kutatásoknál számos vizsgálat igazolta, hogy a nagy antioxidáns tartalmú készítményeknek fatális mellékhatásai lehetnek. Miután ezt a kombinációt akár évtizedekig kell szedni, a nagy adag E-vitamin agyi keringési zavarokat okozhat, a lutein növeli a szívinfarktus veszélyét, a nagy adag cink vesekárosító hatású, ezért csökkentett hatóanyag tartalommal kerültek forgalomba. Kb. idéztem a cikk (5-6 évvel ezelötti) lényegét, lehet, hogy már megváltozott a vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!