Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi a módja a kontaktlencse...

Mi a módja a kontaktlencse felíratásának?

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok tehát már bőven lehet kontaktlencsém.

Pécsen lakom, csak azt nem tudom, hol kezdjem el ezt a procedúrát

Gondolom szülői belegyezés is kell a vizsgálatkor, hogy milyen lencsét kapjak.

2011. máj. 7. 14:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Én is 16 körül voltam az első lencsénél, nem emlékszem hogy kellett volna beleegyezés, igaz ott volt anyu is velem akkor.

De egyszerűbb ha bemész valamelyik szaküzletbe, pl: ofotért, vision express, vagy amelyik szimpatikus és árban megfelelő, és ott megvizsgálja a szemedet egy orvos, eldönti, hogy viselhetsz-e egyáltalán, és ha igen akkor milyet! Elmondja milyen árak vannak, milyen fajtát viselhetsz, ilyesmik, általában nagyon kedvesek ilyen helyeken!

2011. máj. 7. 14:54
 2/5 anonim válasza:

Szia! Én is pécsi vagyok, és pont a héten vettem először kontaktlencsét. A Lánc utcában van egy ofotért, ott vettem. Szemvizsgálat szükséges hozzá. Ha ott veszed a lencsét, akkor a vitsgálat ingyenes, különben 5 ezer ft. két gépen is megvizsgálják a szemed, és a szokásos táblát is sorolni kell. Többféle lencse van, ezt mind elmondják, hogy melyiket miként, és mennyi ideig lehet használni. Megtanítanak a lencsét felrakni, levenni, tisztán tartani. Utána rögtön meg is veheted a megfelelő lencsét. Az enyém 3 hónapra 12 ezer ft, + 4 ezer a tisztító folyadék.

A szülői engedélyről nem tudok. Szerintem a sima orvosnál sem kell hogy ott legyenek a szülők, akkor talán itt sem, de ezt meg kell kérdezni az üzletben. Nagyon kedvesek, bármiben szívesen segítenek.

2011. máj. 7. 15:13
 3/5 A kérdező kommentje:

Ott az üzletben megtudják állapítani normálisan, hogy milyen lencse kell nekem?

Ez nekem új, én azt hittem külön szemorvoshoz kell menni, és majd ő állapítja meg, ad róla papírt és csak a lencsét kell hozzá megvennem.

Köszi a gyors és normális válaszokat! :)

2011. máj. 7. 15:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Ofotértbe menj ahogy a 15:13-as is írta, én is ott csináltattam a vizsgálatot, és ott vettem az első doboz lencsémet, igaz a többit már feleannyiért inkább netről rendelem. Ja és ne hagyd magad rábeszélni 3-4ezer forintos folyadékokra sem, Rossmannban 700 ft-ért is kapsz ugyanolyan jót.

Szemészetre nem kell menni külön. És 16 évesen már egyedül is elmehetsz.

2011. máj. 7. 16:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :D
2011. máj. 7. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!