Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ez normális? Lent folytatom.

Ez normális? Lent folytatom.

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy ha pl. kocsiban ülök és kifelé nézek akkor úgy látom, mintha a kocsi elfoglalná az egész utat és a szembejövő autók belénk jönnének. Miért látom így, mi ez, betegség? Gyógyítható? Jogsim se lehet így?

Amúgy szemüveges vagyok, ha ez számít valamit.

*Bocsi, hogy itt kérdezem meg, de még sose mertem beszélni erről senkinek se, mert olyan cikinek érzem.

2011. ápr. 10. 18:34
 1/5 anonim ***** válasza:

> Ez normális?

Szerintem nem.

> Jogsim se lehet így?

Nem tudom hogy lehet-e, de én nem ajánlanám hogy vezess.

2011. ápr. 10. 18:49
 2/5 anonim ***** válasza:

ez velem is így van :)nem tudom betegség-e.

én is akkor látom amikor valamelyik ablakon kinézek a középsőn,oldalsón,bármelyiken sajnos :( azt mondta anya hogy normális de lehet hogy csak azért hogy megnyugtasson :( engem is érdekelne a válasz

2011. ápr. 10. 18:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, nem panikbetegsegröl van itt szo?? Mas jelei?

Ha a kocsiban ülök, amiben bent vagyok, elöre dölve optikilag szerintem is ugy nez ki, hogy egy nagyon szeles dologban vagyok. Lehet, hogy azonositod magadat az autoval, persze atvitt ertelemben. Olyan ez, mint amikor allo autobol merengve figyeled, ahogy elindult melletted a vonat, es azt erzed, mintha a Te autod indult volna el, a vonat meg all. Optikai csalodas, ez a pelda legalabbis normalis, nem ehhez hasonlo?

Tehat az autoban ülve en is egy nagyon szeles dolognak latom, ahol en vagyok. Mivel vezetek, eleve nem nezek oldalra, a masik savba, ahova az autom persze mar nem terjed ki. De mivel nem nezek arra, tünhet ugy, hogy oda is atterjed az auto. Viszont ha nem vezetsz, akkor tudsz közben balra nezni, es amikor elhalad a szembe savban egy auto, abbol tudod, hogy oda nem terjed ki a Te autod, es majd ezt ha sokszor csinalod, egyre inkabb tudomasul veszed.

Mindenkeppen valami optikai csalodas, mert azt ugye tudod, hogy nem igy van, csak igy erzed valamiert. Nem tudom, a szemüveg mennyire befolyasolja. Vizsgalgasd a dolgot batran!

A felelmektöl ugy lehet megszabadulni, ha szembenezel vele. Belemesz, es megvizsgalod, es latod, hogy ez nem is olyan nagy dolog...

2011. ápr. 12. 11:48
 4/5 anonim válasza:
Ez nem betegség ne aggódj, teljesen természetes, ha úgy tetszik "optikai csalódás". A legtöbb ember így van ezzel. Ettől még lehet jogsid, érezni fogod a kocsi méretét anélkül hogy látnád az oldalait vagy az elejét, nem lesz gond.
2011. ápr. 23. 16:30
 5/5 anonim ***** válasza:

A panikbetegseget ugy ertettem, ha ez az erzes, amit leirsz felelemmel, panikkal tölt el, mert ennek a merteketöl függ, hogy ez panikbetegseg-e. De ha felelemröl szo sincs, ertelemszerüen ezt ne vedd magadra.

3.

2011. ápr. 26. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!