Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi lehet a gond a szemüvegemmel?

Mi lehet a gond a szemüvegemmel?

Figyelt kérdés
Asztigmiás a szemem, bal: -3,00 dioptria, 2,20 cilinder, 20fok, jobb: -4,5 dioptria, 2,20 cilinder, 20 fok. Olyan gond van a szemüvegemmel, hogy mikor felteszem olyan mint ha minden 1 kicsikét ferde lenne benne és ha hirdtelen forgatom a fejem mint ha kicsit megszédülnék. Nem tudom ez mitől lehet?! Talán nem jól van elkészítve a szemüveg?! Mert az a baj, hogy kontaktlencsét használok ugyan ezekkel az adatokkal mint amivel a szemüveg készült, és azzal TÖKÉLETES minden, de a szemüveggel nem! Valaki tudja miért lehet?
2011. ápr. 9. 09:24
1 2
 1/11 Raffi ***** válasza:
Nekem is cilinderes a szemüvegem. Az első napok elég furcsák voltak, olyan volt mintha távcsőbe néznék. Aztán megszoktam, de ha továbbra is fennáll a dolog, akkor menj vissza a szemészetre, ott megnézik, hogy jól van-e elkészítve a szemüveged, esetleg nem-e rossz adatokat adtak meg.
2011. ápr. 9. 09:59
 2/11 anonim ***** válasza:
ha ugyanilyen adatokkal kaptál kontaktlencsét, az nagyon furcsa, mert általában eltérés szokott lenni a szemüveg és a kontaktlencse dioptriája közt
2011. ápr. 9. 10:06
 3/11 A kérdező kommentje:
pedig ugyan ilyen a lencsém is. És semmi gondom vele, tökéletes a látás, kényelmes stb. csak pozitívat tudok a kontaktlencséről mondani, as szemüvegről már nem!
2011. ápr. 9. 10:13
 4/11 anonim ***** válasza:

és ki írta fel a lencsét és a szemüveget? optikus? vagy doki? melyiket kaptad előbb?

ha megnézel egy optika részt egy fizika könyvbe rájössz, hogy miért valószínűtlen az azonos dioptriájú lencse és kontaktlencse

2011. ápr. 9. 10:15
 5/11 Raffi ***** válasza:
Nekem a kontaktlencsém ,mikor még hordtam fél dioptriával mindig kisebb volt.
2011. ápr. 9. 10:28
 6/11 A kérdező kommentje:
Szemorvos írta fel mindkettőt, előbb a kontaktlencsét amit 2 hétig teszteltünk és csak utána lett végleges az adat, majd a szemüveget. És minden rendben van mind a kettővel tökéletesen éles a látásom! csak a szemüvegnél van ez a úgymond ferdék kicsit a dolgok. ja és még annyit a kérdésemhez hogy ha a fejem a szemüvegben balra fordítom kicsit kb. az óra mutató7-8-as álásáig akkor minden tökéletes nem ferde semmi sem! Ebből az én gondolatom az, hogy a 20 fok nincs a szemüvegemen meg, mert a kontaktlencsén is figyelnem kell 1 jelet ami 12 óránál kell hogy legyen mikor beteszem. ja és még annyit hogy a dioptria, fok megegyezik a lencsénél és a sz. üvegnél a cilinder eltérő mert lencsébe csak 2,25-öset lehet rendelni nincs olyan hogy 2,00. (acuvue oasys for astigmatism 3 havi lány lencsét használok!!
2011. ápr. 9. 10:36
 7/11 anonim ***** válasza:
Azt mondod: bal -3 dioptria, jobb: -4.5. Nézd meg nem írta-e fel a szemorvos fordítva! Más szavakkal a bal szemedet nézte jobb szemnek. Én már jártam így.
2011. ápr. 9. 17:21
 8/11 A kérdező kommentje:
nem nem, ilyen téren minden rendben! (azt hogy akkor tökéletes a szemüveg ha balra fordítom a fejem, nem úgy értem, hogy balra nézek hanem egyenesen előre csak balra DÖNTÖM a fejem!)
2011. ápr. 9. 17:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Ennek az eldöntése a szemüveg kézbevétele nélkül nem lehetséges. Rengeteg olyan dolog van - a dioptriaértéken kívül-, ami ezt befolyásolhatja. Lehet a nem megfelő illesztés az ok, de a lencsék gyártásából ( felületkialaítás)adódó probléma, stb. Van aki az aszférikul lencsekialakítású lencséket nem tudja viselni, hiába pontos a lencse dioprtiája. Optikus szakemberrel érdemes konzultálni. Ha nem oldódik meg a kérdés, irjon egy e-mail, és megpróbálok segíteni.
2011. ápr. 11. 17:52
 10/11 A kérdező kommentje:
Ma voltam az orvosomnál, és azt mondta, hogy sajnos ennek legalább 2 hét kell, hogy megszokjam mivel kb: 10 éve hordtam utoljára szemüveget! És a cilynder miatt van azt mondta!
2011. ápr. 11. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!