Szerintetek menjek szemorvoshoz?
Eddig minden évbe 1x jártunk voltunk szeptember végén és tökéletes volt nem kellett szemüveg
De most...
vagy 1 hónapja romlik... iskolában a táblát sem látom olyan élesen és messziről a tv-t sem?
szerintetek menjek el ???
A szemüveg nem megoldás!! Csak tüneti kezelés, a valódi problémát nem gyógyítja. A rossza látást valójában nem a szem hibája okozza. Nézz körül itt és megérted: [link]
A szemüveg tartós viselése miatt csak tovább romlik a látás.
szemtornát felejtse el? én is a bates-féle szemtornával tettem le a szemüveget, -1,5 dioptriám volt. A szemüveg csak egy rögeszme, és a bates-módszert csak azért nem hozzák fel a nyilvánosság előtt, mert félnek hogy az emberek le fogják tojni az optikusok fejét, és inkább megjavítják maguk a látásukat. Mekkora kiesés lenne az ha nem iratna fel minden 3. hülye szemüveget magának?
De ezt az ilyen hitetlenkedő "okosok" ezt sosem fogják megérteni.
A lényeg ebben a módszerben, hogy a Helmotz-elmélet (most nem írom le részletesen, keressen rá akit érdekel) téves. Eszerint az elmélet szerint a szemnek egy teljesen különálló szervnek kéne lennie. Minden testrészünk képes az öngyógyításra. Ez alól mért lenne kivétel a szem? Ugye-ugye hogy érdemes rajta elgondolkozni? Valójában a rossz látást nem a szem szervi elváltozása okozza. Bates rájött, hogy az akkomodáció (alkalmazkodókészség) valójában nem a szemlencsétől, hanem a szemgolyót körbefogó, akarattól függetlenül mozgó izmoktól függ. Ezt ne tévessze össze senki azzal az izommal, amelyik a szemgolyót mozgatja! A kettő nem ugyan az! Tehát ha ezek az izmok merevek lesznek, összehúzódnak, stb. Akkor tartósan megváltoztatják a szem alakját. Mert valójában a szem alakja attól függően változik, milyen messzire nézünk. Ha közelre, akkor megnyúlik, ha távolra akkor rövidül (pont mint a fényképezőgépnél). Próbáld ki: tedd az ujjadat közel az arcodhoz. Nézz távolra (lehetőleg egy minél messzebbi tárgyra) aztán hirtelen az ujjadra. Olyan érzés mintha megnyúlna, nem? Ha viszont szemüveget teszel a szemedre, erre a merevségre rákényszerülnek a szemeid, és mivel nem tartod úgymond kondícióban azokat a bizonyos akarattól függetlenül mozgatott izmokat, akkor ezek az izmok elgyengülnek, a szemed tovább romlik. Szóval mire is jó az a szemüveg?
Legtöbbször idegi feszültség (pl. szomorúság, depresszió, folytonos stressz) okozza az izmok megfeszülését.
Ha ennyi nem volt elég a bizonyításra, menj, írass fel szemüveget és nyugodtan ronts tovább a látásod! Én nem fogok senkit sem győzködni. Nekem sikerült javítanom a látásomon, hogy elhiszed-e amiket fentebb leírtam, a te dolgod.
15/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!