Én kontaktlencsét hordok, -0.75-ös a szemem, és én szerintem lencse nélkül elég rosszul látok. Épp itt olvastam olyanokat, hogy valakinek -4.25-ös, meg -5.5-ös a szeme, az akk. mennyire lát szemüveg ill. lencse nélkül?
Figyelt kérdés
akk. nekem nem is annyira rossz a szemem?? és azt mondták nekem vizsgálaton, h már nem fog javulni a szemem:( ez tényleg igaz?2009. febr. 25. 18:09
1/5 anonim válasza:
Ha azt mondták, akkor igen, mínuszosból ritkán javul. Akinek mínusz 4-5-ös a szeme vagy ennél is rosszabb, az nyilván lényegesen kevésbé lát távolra, mint te.
2/5 anonim válasza:
Nekem mindkettő mínusz 3 körül van, 0,5 -el kezdtem 13-14 éves koromban, és 19 éves koromig romlott. Picurit javulhat a rövidlátók szeme az öregedéssel, de annyira nem, hogy újra élesen lássunk. Egyébként a 0,75 nem erős, viszont én úgy vagyok vele, hogy ha amúgy is kell lencsét, szemüveget hordanom, akkor már oly mindegy hogy -3 vagy -5. Nyilván 0,75-el még elvagy lencse nélkül is úgy-ahogy, de én a -3-mal már vakegér vagyok. :-/ :D
4/5 anonim válasza:
Nekem -3,5-ös a szemem,és szemüveg nélkül teljesen "vakegér" vagyok,szinte semmit nem látok,homályos foltokat csak,és olvasni is csak kb 30cm-ről tudok.kb 10éve ezen a dioptrián vagyok, és azt mondták már valószínűleg nem fog tovább romlani a szemem.Javulásról nem is álmodok,elégedett leszek vele,ha nem romlik:)
5/5 anonim válasza:
Nekem a bal szemem -1.55-ös, a jobb -2.00-es. Én is elég orsszul látok, de a nővéremé egyébként ennél rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!