Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Egy -0,50-es szem mekkora...

Egy -0,50-es szem mekkora romlásnak számít?

Figyelt kérdés
Százalékban ez most akkor mennyit jelent? Szükséges feltétlenül korrigálni? Vagy csak akkor, ha ez az adott személyt zavarja?
2011. márc. 24. 13:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez még nem vészes, de pl vezetéshez már nem árt a szemüveg.

Viszont ha nem hordod rendszeresen, akkor nem valószínű, hogy tovább romlik. Nekem -4-4.5 körül van a szemem, max 20-25 centire látok élesen szemüveg nélkül...

2011. márc. 24. 14:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi. És mekkora romlás nevezhető az ún. teljes látásnak? Mert tudtommal nem kötelező, hogy valakinek tűéles sasszeme legyen, hogy 100%-os legyen a látása.
2011. márc. 24. 18:11
 3/4 anonim ***** válasza:
a 100%os látás azt jelenti, hogy szemésznél a táblát az illető el tudja olvasni (1 szemmel), a tied 50%ot jelent, vagyis a táblát adott szemeddel a piros vonalig tudnád elolvasni. nem vészes, akkor kell korrigálni, ha zavar, és van pénzed (pl hosszú távon jobban megéri, mint a kontaktlencse)
2011. márc. 24. 21:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Na jah :S Hát engem akkor pont ezért zavar, mert hogy a bal szememmel mindet ki tudtam olvasni, a jobbal viszont nem. Hát eléggé rossz ez így, hogy nincs mindkettő szinkronban. Am hordok már szemüveget lassan 2 hónapja, csak akkor is bánt, hogy ekkora az eltérés a kettő között. A szemorvosom szerint ez nagyon minimális romlás.
2011. márc. 25. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!