Tegnap óta van kontaklencsém, és kicsit szúr, és érzem, hogy benne van. Normális ez?
az idegentest érzés meg a szúrás nem ugyanaz.
nekem mikor kontaktlencsém lett, emlékszem a próbalencsét alig tudtam felrakni mert könnyezett a szemem, béna voltam és sehogy sem akart sikerülni. Amikor nagy nehezen sikerült sem szúrt, csak éreztem hogy valami van a szememben.
Lehet, hogy a szemed egyszerűen nem bírja a lencsét. Ha tiszta a lencse (márpedig annak kell lennie - hiszen odafigyelsz rá, és nem akarsz elkapni semmi randa fertőzést) akkor nem szúrhat. Hord egy pár napig, de ha gyulladt, vörös a szemed és továbbra is szúr akkor hagyd a fenébe a lencsét.
De a legjobb az lenne, ha megkérdeznéd azt a szemorvost aki megvizsgált a lencse viselése előtt.
Nekem is van kontaklencsés tapasztalatom:)
Az az érzés, hogy van benne valami, az el fog múlni.
Kényelmetlen vagy szúrós lehet, ha (mint már írták a többiek) van rajta valami szösz,vagy nagyon szárítja a szemed (nem megfelelő fajta, vagy kell a műkönny), vagy majd, ha elöregszik vagy, ha túl sok órát van bent... vagy ha véletlen kifordítva tetted be. :)
A szúró érzésbe ne nyugodj bele!
...amúgy nagyon kényelmes a kontaklencse, sztm:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!