Mikről árulkodik a pupilla? (mérete, állása stb. )
Én úgy tudom, aki pl. füvezik, annak tág a pupillája.
Ha ilyesmire voltál kíváncsi :)
Nagyon sok dolog befolyásolja a pupilla méretét. (a fű nem!)
Szembetegségek, gyógyszer túladagolás, némelyik növény fogyasztása, kábítószerek, bizonyos betegségek, szemcseppek, vegetatív idegrendszer, fény...stb.
Nem tudom, mit jelent nálad az alapok... de kicsit szűkítsd a kört, hogy pontosan mire vagy kíváncsi.
Eszköz nélküli elsősegély? Glaucomás rohamnál a fény átmenetileg hasznos lehet.
Vagy az eszköz nélküli újraélesztésre gondolsz? És az újraélesztés során, hogy hogyan alakul a pupilla?
Nekem nem egyértelmű ez a kérdés.
Előző vagyok.
Az a gond, hogy eszméletlen betegnél nem csak a pupilla az egyetlen infó, hanem még sok más körülmény, amit végig kell vizsgálni, majd mérlegelni, majd ellátni. Általában állapotok szerint vannak osztályozva ezek a könyvek és nem pupilla alapján...
Sajnos nagy mértékben meg kell alapozni azt a tudást, amire te kíváncsi vagy. Kb. olyan ez a kérdés, hogy szeretnél hasfájásokat gyógyítani gyógyszeresen.
Nem tudom, értesz-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!