Amikor nem létezett szemüveg, hogy láttak az emberek?
Figyelt kérdés
bocs ha hülye kérdés, de semmi infót nem találtam neten.
vagy észre sem vették hogy valami nem oké? mert egy -2es szemnél már elég zavaró, ha nincs rajtad szemüveg..:)
2009. febr. 13. 20:23
1/5 anonim válasza:
Valószínűleg megpróbált boldogulni azzal a látással ami volt neki. A szemüveg feltalálásához kellett az is, hogy felismerje az orvos tudomány, hogy mi vezet a rossz látáshoz. Nem vezettek autót, nem tévéztek, számítógépeztek, nem olvastak újságot stb. Az életük szemészeti szempontból sem volt annyira bonyolult mint nekünk.
3/5 anonim válasza:
Olvastam valahol, hogy olvasásnál egy akváriumon keresztül nézegették az olvasnivalót. Hogy mennyire igaz, azt nem tudom...
4/5 anonim válasza:
Az ókorban a nem egészséges ujszülötteket hagyták éhen halni. Amúgy eg szerintem nekik nem volt szükségük szemüvegre, mert sokáig még írni, olvani sem tudott az ember.
5/5 anonim válasza:
Tetszik ez a kérdés. Akkor kezdték jobban " használni " a szemüket, mikor megjelentek a betűk, papír, később az újság is. Sőt az is lehet rájöttek a vizespohár is nagyít! ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!