Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mitől lehet az 5 hós kisfiam...

Mitől lehet az 5 hós kisfiam egyik szeme sötétbarna, a másik kék?

Figyelt kérdés
Az orvos nem foglalkozik vele, vizsgálták a látását, minden rendben.A 4 éves tesójának sötétbarna a szeme (az apjától örökölte), az én szemem kék.A kicsi fiunknak pedig egyértelműen kétszínű a szem.Egyébként nagyon szép, nem is tűnik betegnek.Láttatok már ilyet?Mitől lehet?
2011. febr. 17. 14:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Heterokrómia. Ne aggódj, nincs semmi baj, nagyon különleges szemei vannak, biztos szeretni fogják a lányok. :-))
2011. febr. 17. 14:16
 2/14 A kérdező kommentje:

ezzel sokan poénkodnak, hogy majd a azok a lányok akik a barna szemet szeretik a jobb oldalára, míg a kék szem kedvelői a bal oldalára állnak :))))

Nagyon érdekes, de hiába néztem utána sok infót nem találtam erről.

2011. febr. 17. 14:18
 3/14 anonim ***** válasza:
Persze! Sőt én még olyat is, ahol a szem volt kétszínű. Tehát az egyik fele kék, a másik barna!
2011. febr. 17. 14:21
 4/14 anonim válasza:

Nekem is van olyan rokonom, akinek különböző színűek a szemei. Ha a látása egyébként rendeben van, akkor szerintem ne izgulj :)

Dr. Czeizel Endre videorendelésén ismertette a felemás szemszín mögött húzódó genetikai okokat.

videoklinika.hu/video/felemas_szemszin

Ebből talán kiderül, mitől van (én nem láttam a videót, nekem nem töltötte be, de belinkelem, hátha neked sikerül)

2011. febr. 17. 14:23
 5/14 anonim ***** válasza:
Előfordul az ilyesmi:) Nincs semmi baja, nem kell aggódni.
2011. febr. 17. 14:24
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mitől van, de David Bowie-nak vannak felemás szemei. Semmi bajt nem jelent. Különleges. Lehet, Bowie kapcsán előbb találsz választ a neten.
2011. febr. 17. 14:25
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem egy mindennapi jelenség. Viszont annál érdekesebb, sokat fognak vele foglalkozni az emberek, az biztos. Nekem olyan osztálytársnőm volt, akinek egyik világos, a másik szeme sötétbarna volt.
2011. febr. 17. 14:28
 8/14 A kérdező kommentje:

Megnyugtató, ha ennyien azt mondjátok, hogy ne aggódjak:)

Én még csak filmekben láttam különböző színű szemeket, de az vagy beteg volt vagy csak nagyon csúnya.Kisfiamé csodálatosan szép, de azért mióta megszületett bennem van a félsz, nincs-e baja.

2011. febr. 17. 14:29
 9/14 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem is írták, nem betegség, de ritka a felemás színű szem. Én két nőt ismerek, akiknek nem egyforma a két szemük színe. Érdekes, és különleges, de nem betegség.
2011. febr. 17. 14:30
 10/14 anonim válasza:
Oszt társamnak is felemás színű a szeme, és sztem ez tök jól néz ki! nagykorában biztos szeretni fogja :)
2011. febr. 17. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!