Lehet farkasvakságom?
Figyelt kérdés
A szemem nagyon nem bírja a fényt, szemüveges vagyok és sötétben is rosszabul látok pedig hordom a szemüvegemet és nem kell erősebb sem!2011. febr. 8. 13:11
1/1 anonim válasza:
A farkasvaksának nevezett betegségben a beteg szürkületben, félhomályban feltűnően gyengébben lát, mert a szem képtelen azonnal alkalmazkodni a fény utáni sötétséghez. Ennek oka a szem ideghártyája széli részein elhelyezkedő látóidegsejtek, a pálcikák pusztulásat. A pálcikák pusztulását elsődlegesen az A-vitamin hiány okozza.
Amikor orvosnál voltál, nem írt fel A vitamint?
Vagy említette, hogy szedned kellene?
Mert nekem igen, bár nem emlékszem, hogy én említettem neki, hogy szürkületben nem látok jól vagy ő kérdezte.
Én mindenesetre szedtem, de azért sötétben még mindíg rosszabul látok, mint a nem szemüvegesek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!