Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaklencse dobozához nem...

Kontaklencse dobozához nem érhet víz. Baj, ha véletlen víz éri? Történik valami a lencsével?

Figyelt kérdés
2011. febr. 6. 22:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem értem, mire gondolsz. Steril sóoldatban is víz van, a lencsének ettól szerintem nem lehet baja.
2011. febr. 6. 22:23
 2/10 anonim ***** válasza:
A lágy kontaktlencsém külön tokban van még a dobozon belül is. Ha víz éri, akkor sem lesz baja. Nem tudom a tiéd milyen, miben van?
2011. febr. 6. 22:23
 3/10 A kérdező kommentje:
Lágy kontaktlencsém van. havi. és azt mondták a betanításon, hogy a lencsémet nem érheti víz, és a tokot sem szabad kimosni. a kérdésem az lenne, hogy vajon miért nem lehet. mi baja lesz a lencsének.
2011. febr. 6. 22:27
 4/10 anonim ***** válasza:

Ja, a műanyag tokra gondolsz?

Azt én úgy szoktam kimosni, hogy miután felteszem a lencsét a használt konkatlencsefolyit kiöntöm és kis vattapamaccsal kitörölgetem. Este így tisztán töltöm bele az áztatáshoz a folyit. De asszem tényleg nem szabad kimosni vízzel, de nem tudom miért, homályosak az emlékeim.

2011. febr. 6. 22:30
 5/10 A kérdező kommentje:
nekem pedig a lencsém homályos:D már nem látok vele olyan jól, mióta beleesett a vízbe. eleinte nagyon jól láttam.
2011. febr. 6. 22:36
 6/10 anonim ***** válasza:
Kontaktlencse folyival jól átöblítetted? Ha van rá lehetőséged, 2-3 napig is áztathatnád a tokban, hátha javul a helyzet. Asszem ahhoz van köze, hogy vmi speciális víz van a lencse anyagában, a klóros víz meg nem tesz neki túl jót. Erre Te is rájöttél tudom, de próbáld pár napig a lötyiben hagyni :)
2011. febr. 6. 22:40
 7/10 anonim ***** válasza:
A műanyag dobozt minden reggel forró vízzel kell kimosni (én olykor le is forrázom, hogy fertőtlenítsem), majd fejjel lefelé fordítva kell megszárítani estére. Akkor kell bele friss folyadékot önteni és a megtisztított lencsét beletenni. A víz elméletileg nem baj, csak utána vagy szárítsd meg teljesen vagy kl.tisztító folyadékkal öblítsd át.
2011. febr. 7. 08:14
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) Akkor most pár napig szemüvegezek:D
2011. febr. 7. 14:48
 9/10 anonim ***** válasza:
a vízben lehetnek baktériumok amik károsak, nem a lencsére, hanem a szemed begyulladhat a lencsétől ami vízben volt. kimosni sem kell a tokot, csak havonta cserélni.
2011. febr. 7. 20:08
 10/10 A kérdező kommentje:

Havonta kell cserélni? :o

Én 3 havi lencséhez csak 1 db tokot kaptam.

2011. febr. 7. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!