Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A lézeres látásjavító műtét...

A lézeres látásjavító műtét milyen eredménnyel jár?

Figyelt kérdés
Milyen az a dioptria amelyet még tökéletessé tudnak javítani? És mennyibe kerül?
2011. jan. 22. 19:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
81%
Hadd próbáljalak meg lebeszélni a dologról. Egyrészt tény, hogy véglegesen nem javul meg a látásod, hanem fokozatosan ugyanúgy el fog romlani. Másrészt meg biztonságosnak tartott eljárás, ez tény az is. De mindíg lehetnek hibák, egy mandulaműtétet is lehet elrontani. Csak itt a szemed világával játszol. Jól meggondoltad? A szemüveg divat manapság és stílus, ha utálod, mint én akkor ott a lencse, ha nem bírja a szemed van vagy ötszázféle. Igen, drágább hosszútávon, mint egy lézeres műtét... na de ebben az esetben felmerül, hogy na és?
2011. jan. 31. 18:51
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Jesszusom , h te mekkora ... nem is merem leírnimi a véleményem , de komolyan...

Az , hogy valakinek nem kell szeműveget hordania , kb mindennel felér, de tényleg!

Nincs párás szemcsi, látsz reggel mikor felkelsz... megismered a abarátaidat... jobban nézel ki... több az önbizalmad ... ha esik az eső akkor is látsz...áá ezt csak az tudja aki szemcsis volt

Nem hinném, h ezzel bárki is a szemével jtszik...ez csak JÓÓ

Én nagyon örülök, h megcsináltattam :)

amúgy 19voltam és sasszem

2011. jan. 31. 20:37
 13/17 anonim ***** válasza:
39%
XD Írd le nyugodtan. Én felhívtam a figyelmet arra, hogy felesleges és drága beavatkozás, ami nem tart örökké. Biztos én vagyok a régimódi, de amit nem muszáj azt minek műteni. Én utálom a szemüveget, nekem ott a lencse, akit nem zavar annak a szemüveg. Azért azt ne mondd már, hogy egy divatos armani keret mindenkinek rosszul áll, vagy tök mind1 milyen márka...XD de tőlem műtse meg csak egy vélemény volt.
2011. jan. 31. 22:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Faor, én is vitatkoznék veled egy kicsit. Én vagyok az, akinek -8-as volt a szeme. El tudod képzelni, milyen ez? Szemüvegkeretben már csak a bűn ronda, dédimama stílusúak választhatóak, nem mellesleg szódásüveg vastagságú. Szemüveg nélkül kb 0,5 m-re se láttam tisztán, mint egy vakegér. Igen, ott a lencse. De azért tudod, egy idő után nagyon bele lehet fáradni. Hogy minden reggel berakosgatni, este meg ki, de már csak akkor, amikor már tényleg alszom, mert lencse nélkül olvasni sem láttam. 12 éves koromban kaptam a lencsét (9-10 évesen lett szemüvegem, -1,5-ről indultam, 2 év alatt 5,5 dioptriát romlott), h megállítsuk a romlást (most vagyok 29, szóval 17 éve nem nagyon adogattak ilyen fiatalon lencsét). Egy "kedves és hozzáértő" doktornőnek köszönhetően még egy dioptriát romlott a műtét előtti évben - érdekes, addig semmit, csak ő erősebb lencsét adott, mint kellett, szorította, begyullasztotta a szemem és így frankón leromlott -8-ra. Ezúton is köszi!

18 évesen lett megműtve a szemem, előtte egy rokonom műtette, szerencsére nem lett semmi baja. Persze én is féltem mint állat (a vakságtól félek a világon majd a legjobban), de egyszerűen gyűlöltem már az állandó lencsézést...

Valóban nem sikerült 100 %-an, de ezt meg is mondták előre. Igen, romlott vissza. De 11 év alatt még mindig csak -2,5-es a szemem. Tudod, ez a 8-ashoz képest semmi, de semmi... Munkám miatt kénytelen voltam lencsét hordani, de ahogy hazaértem vettem vissza a szemüvegem. Most pedig, h lányommal itthon vagyok, már 2 éve, kb 5-ször volt a szememben lencse.

Szóval igen, biztos van kockázat, de az én esetemben kérdés sem volt a műtét...

2011. febr. 1. 07:36
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez így igaz, ezzel nem is vitatkozom. Amit írtam más jellegű esetekre írtam, a tiéd pont olyan, amikor indokolt volt.
2011. febr. 1. 10:56
 16/17 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat!

Én még 16 éves vagyok és már 3,5 és 3-as a szemem. Voltunk orvosnál és az 4-esre és 5-ösre váltotta. Abból 1 és 0,5 valamilyen javítólencse nem jut eszembe a neve. Szóval csináltattunk újat amit elég erősnek tartok. Most a régit hordom. Bár érzem hogy romlik a szemem, de nem akarok erősebbet mert akkor ahhoz szokik a szemem és csak úgy is romlik.Félek hogy nagyon el fog romlani. Nekem ezért kellene. Érzem hogy 2-3 hónap alatt jelentősen romlott :(

2011. febr. 4. 14:51
 17/17 anonim ***** válasza:

Én is gondolkodok a műtéten -7.5-ös mindkét szemem, ez már erősen rövidlátás, a kontaklencse meg nem vált be, egyszerűen huzamosabb ideig nem bírja a szemem, több fajtát is kipróbáltam ,de semmi, azt mondták ritka dolog ez, de létezik. A műtétnél sok kockázati tényezőt mondtak ,viszont a teljes megvakulás nem volt közte, a neten olvasgatva sem számoltak be ilyenről. Igen nekem is mondták ,hogy 10-15% bármikor visszaromolhat, de hát egy -1.5-2 dioptria az semmi és szemüveg nélkül se vagy teljesen vakegér. Akinek nincs iylen rövidlátása az nem is tudja elképzelni milyen érzés ha szemüveg nélkül 1.5-2 méterre már csak foltokat látsz, ehhez képes egy -2-es valami maga a tökély.

Nekem az IntraLasik-ot javasolták, országszerte is több ezer műtétet végeztek már, világszerte meg milliókat és egyetlen egy dokumentált esetet se láttam, ahol teljes látásvesztés lett volna a vége. Nagyon kell figyelni pár hétig meg hónapig, napszemüveg kötelező, meg a dörzsölgetésre meg a vízre, meg ugye csepegtetni is kell.

2012. febr. 14. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!