Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért ránghat a szemem?

Miért ránghat a szemem?

Figyelt kérdés

Pár hónapja enyhén berángott a szemem bőre- nem a szemgolyóm, igaz, néha úgy érzem- és azóta ez egyre rosszabb. Voltam idegdokinál is, de azt mondta, csak feszült vagyok. Azóta ha nyugodt vagyok, ha ideges, szinte egyfolytában ráng a szemem, olyan érzés, mintha az áram rázná, aztán fél perc szünet, és egy újabb "roham".

Nagyon kellemetlen, és igaz, az elején még csak éreztem, látni nem lehetett, de most már a család is észrevette, szóval, látható is. Volt már valaki ilyen problémával, és ha igen, mit tett ellene?Előre is köszönöm a tanácsokat, történeteket.

2011. jan. 9. 02:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem megfázott a szemem, attól csinált ilyet. Pár nap alatt elmúlt.
2011. jan. 9. 03:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Én egy időben nagyon durván pislogtam az egyik szememre,szinte már rángott.

Elmentem orvoshoz felírt szemcseppet,semmi hatás.

Elmentem egy másik szemészhez,dioptria vizsgálat és kiderült,hogy rövidlátó lettem -1.5 cilinderes és agyon van erőltetve a szemem e miatt tikkelek.

Uh szemüveget,vagy kontaklencsét kell hordanom,mert újraindul.

2011. jan. 9. 04:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Az orvosnak igaza van.

En pl. Hangulatjavito teakevereket fogyasztottam, a szememet kamilla teaval borogattam, s megvasaroltam a Tokeletes latas c. konyvet s az nagyon sokat segitett.

Ugyanis ez a szemideg miatt van, es kozben romlik is a szem, tehat ha most meg nem is, de idovel a latasod is romlani fog.

Erzekeny a szemed, vannad emberek, Akiknek a gyomruk, mig masoknak az emesztorendszerukre megy az ideg, de Nalad a szemnel jelentkezik.

Relaxalj, masszirozd a szemedet, es pihentesd, es a konyvben meg nagyon sok jo technikat is talalsz erre.

2011. jan. 9. 06:24
 4/8 anonim ***** válasza:
az ún. Tic egy izomrángás, amely leggyakrabban a szem körül, ill az arcizmokban keletkezik! Lgvalószinűbb hogy pszichikai okai vannak
2011. jan. 9. 07:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen, az idegességtől van. El fog múlni.
2011. jan. 12. 10:49
 6/8 anonim válasza:
MAGNÉZIUM-ot kell inni..
2011. jan. 12. 13:36
 7/8 anonim válasza:
Nekem szemrangatozas a faradsagtol volt, egyszer volt olyan napom, hogy egesz ejjel fennt voltam, es utana mentem dolgozni. Ez leterhelte a szememet is meg az egesz szervezetemet, szoval masnap orult rangatozasba kezdett a szemem. Az orvos kiirt kenocsot, na meg hogy aludjam ki magam. Egy het utan kezdett csak jobb lenni, es el is feledkeztem rola, nem figyeltem magam... Par nap mulval jobb lesz, nyugodt stresszmentes kornyezetet, pihenest es kitartast kivanok :)
2011. jan. 13. 09:37
 8/8 anonim ***** válasza:
nekem is
2011. máj. 24. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!