Miért van az, hogy vannak újszülöttek, akik kék szeműként születnek, majd a szemük színe barna lesz?
Figyelt kérdés
2011. jan. 7. 22:10
11/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom, az én szemem bebarnult, csak minden vágyam hogy ha gyerekem lesz, kék szemű legyen...
2011. jan. 9. 16:05
12/16 anonim válasza:
Keress kék szemű párt, az növeli az esélyeid:)
Ja, és legyen sok-sok gyereked, minden második kék szemű lesz.
13/16 anonim válasza:
Hát, nem értek sokat az öröklődéshez, de szerintem a barna szem öröklődése biztosan nem minden esetben működik, hiszen mi a férjemmel egyaránt barna szeműek vagyunk, a gyerekeink ezt mégsem örökölték. Az idősebb fiamnak születése óta nagy, égszínkék szemei vannak. A szemformája az enyémre hasonlít, de csak egy sárgásbarna cikkely jelentkezett idővel a bal íriszén, - már megörültem, de hiába, a szeme kék maradt. A lányom szemformája a férjemére hasonlít, de a sötétbarna íriszt ő sem örökölte, egészen élénkzöld lett a szemszíne. Ja, arról nem is szólva, hogy sötétbarna hajjal születtek, de most mindketten barnás szőkék, nyáron szőkék. Így egyszínű barna párból igen tarka családdá váltunk, noha hasonlítunk egymásra. Bizony, van ilyen!
14/16 anonim válasza:
11:39nek
Mert mindketten egy barna és egy kék-zöld változatot hordtok. A gyerekeitek így 25% eséllyel világos szeműek, ezek szerint mindketten bele estek ebbe.
Ha megszülsz egy statisztikailag számolható 2000 gyereket, azok 75%-a barna lesz:)
15/16 Elsa válasza:
A babák igazából nem használják a szemüket a mama pocakjában, ráadásul a magzatvíz összetétele is nagyon hasonló az anyukáknál.
Ennek ellenére tévhit, hogy minden baba kék, azaz egyforma színű szemmel születne. Nekem minden gyermekem más színű szemmel született.
16/16 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!