Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért van az, hogy vannak...

Miért van az, hogy vannak újszülöttek, akik kék szeműként születnek, majd a szemük színe barna lesz?

Figyelt kérdés
2011. jan. 7. 22:10
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom, az én szemem bebarnult, csak minden vágyam hogy ha gyerekem lesz, kék szemű legyen...
2011. jan. 9. 16:05
 12/16 anonim ***** válasza:

Keress kék szemű párt, az növeli az esélyeid:)

Ja, és legyen sok-sok gyereked, minden második kék szemű lesz.

2011. jan. 9. 17:52
 13/16 anonim válasza:
100%
Hát, nem értek sokat az öröklődéshez, de szerintem a barna szem öröklődése biztosan nem minden esetben működik, hiszen mi a férjemmel egyaránt barna szeműek vagyunk, a gyerekeink ezt mégsem örökölték. Az idősebb fiamnak születése óta nagy, égszínkék szemei vannak. A szemformája az enyémre hasonlít, de csak egy sárgásbarna cikkely jelentkezett idővel a bal íriszén, - már megörültem, de hiába, a szeme kék maradt. A lányom szemformája a férjemére hasonlít, de a sötétbarna íriszt ő sem örökölte, egészen élénkzöld lett a szemszíne. Ja, arról nem is szólva, hogy sötétbarna hajjal születtek, de most mindketten barnás szőkék, nyáron szőkék. Így egyszínű barna párból igen tarka családdá váltunk, noha hasonlítunk egymásra. Bizony, van ilyen!
2011. jan. 10. 11:39
 14/16 anonim ***** válasza:

11:39nek

Mert mindketten egy barna és egy kék-zöld változatot hordtok. A gyerekeitek így 25% eséllyel világos szeműek, ezek szerint mindketten bele estek ebbe.

Ha megszülsz egy statisztikailag számolható 2000 gyereket, azok 75%-a barna lesz:)

2011. jan. 10. 15:22
 15/16 Elsa ***** válasza:

A babák igazából nem használják a szemüket a mama pocakjában, ráadásul a magzatvíz összetétele is nagyon hasonló az anyukáknál.

Ennek ellenére tévhit, hogy minden baba kék, azaz egyforma színű szemmel születne. Nekem minden gyermekem más színű szemmel született.

2011. jan. 11. 17:43
 16/16 anonim válasza:

Infó:

[link]

Itt van egy kalkulátor, várható szemszínekről:

[link]

2011. jan. 16. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!