Hogyan lehet ügyesen megtörölni a szemüveglencsét?
Már több mint 5 éve hordok szemüveget és nagyon is szeretem, de sosem sikerült teljesen tisztára megtörölni, főleg a tappancsot alatt marad ujjnyomos. Mit lehetne ez ellen tenni?
Van ilyen nedvesített szemüvegtörlő kendőm is, illetve rendes textil, de sosem sikerül teljesen.
Jaja, gyakorlat teszi a mestert:) Én bizony elég sokszor megmosdatom a szemüveget, öntök rá folyékony mosogatószert is rendesen, megtisztítom a keret és az üveg közti rést és utána lecsapkodom a nedvességet és tiszta mikroszálas kendővel fejezem be.
(Ööö, nincs drága, progresszív, meg sötétedő lencsém, csak viszonylag olcsó TESCO-s. De ezeket szívfájdalom nélkül dobom a szemétbe, ha már karcos, vagy valami baja lesz.)
Nem akarok direkt reklámot csinálni, de nekünk nagyon bevált az Írisz szemüvegtisztító folyadék. Nem olcsó elsőre megvenni, de négyen vagyunk szemüvegesek, kb. fél éve vettem a Tesco előterében, és még alig fogyott belőle. A mai szemüveglencsék annyi bevonattal vannak készítve, hogy mi sem tudtuk igazán szépre tisztítani. Ez egy kis pumpás flakon, a lencse mindkét oldalára egy-egy spriccelés, és 30 másodpercig kell ujjal törölgetni, majd mi kozmetikai törlőkendővel, de valamilyen puha, nem szöszölős anyaggal áttörölni. Ugyanez a másik lencsével. Nem károsodik a lencse bevonata, nem lesz foltos, antisztatizáló bevonatot kap, és még nem is párásodik be annyira, akkor is hamar lemegy a pára.
Nekem ott a hölgy megpucolta a szemüvegem, új korában volt olyan tiszta a lencse, mit akkor. Megvettem a flakont, lehet, folyamatos az akció, de nem bántam meg. 1 héten 1x ezzel tisztítom, közben elég 2 naponként áttörölni a kendővel. Ha érdekel, utánanézhetsz a google-n, és csak ajánlani tudom. A nedvesített kendő a lányom lencséjén kikezdte a bevonatot, valamelyiket a sok közül, és foltos lett. Nem a szeme, hanem a lencse kopása miatt kellett cserélni. Az sem volt olcsó.
Erről az íriszről már hallottam sok jót, de milyen az a Superoptik nevezetű? Illetve főleg milyen árban van?
Fényre sötétedős a lencsém, és hál'Istennek a szemem nem romlik, tehát nem tervezem még egyenlőre lecserélni, szóval muszáj lesz megtanulni letakarítani.
A válaszokat köszönöm:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!