Ha sokat váltogatom a szemüveget, árt valamit? (lent)
Szóval kb másfél éve a doki azt mondta, hogy szemüveg kell egyenlőre csak olvasáshoz, tanuláshoz, gépezéshez, majd meglátjuk később. De sosem hordtam, mostanában úgyérzem, hogy rossz a szemem, úgyhogy elkezdtem hordani. Árt ez így valamit, hogy egyszer rajtam van, egyszer nem, fél napig így, fél napig úgy, majd felveszem egy fél órára, majd megint semmi?
Az egyik, azt hiszem a bal vagy + vagy -, 0,5 nem tudom pontosan, a jobb pedig semmilyen, sima üveg.
Az a fél dioptria szinte semmi.Ha felveszed, amikor úgy érzed, szükséged van rá, bőven elég.
Én egész gyerekkoromban szemüveges voltam. Folyamatosan javult. mikor utoljára voltam szemésznél, akkor írt fel egy +0,5-öst a balra, és 0-t a jobbra, de azt mondta, ha bírom nélküle, tök felesleges kiváltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!