Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mikortól éri meg kontaktlencsé...

Mikortól éri meg kontaktlencsére váltani?

Figyelt kérdés

Anyagilag érdekelne, mi az a határ, ami felett a szemüveg drágább, mint a kontaktlencse? 18/L vagyok, félévente kellene járnom szemészhez, de évente is alig akarok elmenni, mert a családom nem áll túl jól anyagilag, én még tanulok (egyetem, nappali, állami), ösztöndíj csak februártól lesz.

- 7 feletti szemüvegem van (pontosan nem tudom, mennyivel), vékonyítani muszáj, hogy ne torzítson nagyon (csak annyira, amennyire nagyon muszáj, nagyjából 4-nek néz ki), de így csak a lencsék 50000-be kerülnek, plusz a keret is használódik, így kétévente azt is venni kell, az + 10e. Egyre jobban gondolkodok rajta, hogy kipróbálnám a kontaktlencsét (szeretném, és talán kényelmesebb is lenne...), és most tartok ott, hogy komolyan elgondolkodtam, érdemes lenne-e.

2010. dec. 7. 20:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Az előbb írtam neked egy jó hosszú választ, csak pont az elküdéskor szakadt meg a netem... :)

A lényeg az volt, hogy én 20 ezerért veszem kb. (inkább kevesebb) félévre a lencsét (aludni is lehet benne), szóval a lencse minden szempontból jobb, mint a szemüveg!

2010. dec. 8. 19:54
 2/5 anonim ***** válasza:
A lencse mindenkép drágább szerintem, de számomra sokkal kényelmesebb, bár van ismerősöm aki használ de annyira nem szereti, inkább szórakozni jár abban meg csajozni, de én nem tudnál elképzelni lencse nélkül az életemet, amióta hozzászoktam teljesen megutáltam a szemüveget... Én havit veszek, kb. 3000 ft.-ra jön ki az 1 pár 1 hónapra, de ez az egyik legjobb minőségű! Én az Ofotértbe veszek, törzsvásárloi kártyám van és a féléves vizsgálatok teljesen ingyenesek!
2010. dec. 10. 02:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Akkor érdemes például, ha sportolsz.
2010. dec. 10. 15:53
 4/5 anonim válasza:
Én 17 éves korom óta hordok lencsét (10 éve), de mellette nem tudnám elképzelni, hogy ne legyen szemüvegem is, a nap végére már jólesik leszedni a lencsét és mivel nekem is erős dioptriám van (6,25) utána kénytelen vagyok szemüvegben lenni, hogy lássak valamit. A lencsém 3 hónapra 10000 Ft, szemüveget 20000 Ft-ért csináltattam (akcióban) nem a legextrább vékony, de megteszi, főleg otthon használom. Hogy te bírod-e csak lencsével az egyéntől függő, van aki aludni is tud benne, én egyszerre sokáig nem bírom, pedig jó minőségű a lencsém. Ezzel azt akarom mondani, hogy a lencsével nem biztos, hogy ki tudod váltani a szemüveget, azt ajánlom próbáld ki, az optikákban szoktak adni ingyenesen próbalencséket, ami nem kötelez semmire.
2010. dec. 10. 16:06
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak. Mindenképp fokozatosan szeretnék áttérni, először napival kezdeném, hogy mennyire bírja a szemem, aztán, ha jó, fokozatosan menni felfelé. Kipróbálni mindenképp szeretném, mert most úgy tűnik, mintha nem romlott volna a szemem, így tartalék szemüveg helyett (amit annyira akarnak szüleim) erről próbálnám meggyőzni őket.

Várom még válaszokat, tapasztalatokat.

2010. dec. 11. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!