Mikortól éri meg kontaktlencsére váltani?
Anyagilag érdekelne, mi az a határ, ami felett a szemüveg drágább, mint a kontaktlencse? 18/L vagyok, félévente kellene járnom szemészhez, de évente is alig akarok elmenni, mert a családom nem áll túl jól anyagilag, én még tanulok (egyetem, nappali, állami), ösztöndíj csak februártól lesz.
- 7 feletti szemüvegem van (pontosan nem tudom, mennyivel), vékonyítani muszáj, hogy ne torzítson nagyon (csak annyira, amennyire nagyon muszáj, nagyjából 4-nek néz ki), de így csak a lencsék 50000-be kerülnek, plusz a keret is használódik, így kétévente azt is venni kell, az + 10e. Egyre jobban gondolkodok rajta, hogy kipróbálnám a kontaktlencsét (szeretném, és talán kényelmesebb is lenne...), és most tartok ott, hogy komolyan elgondolkodtam, érdemes lenne-e.
Az előbb írtam neked egy jó hosszú választ, csak pont az elküdéskor szakadt meg a netem... :)
A lényeg az volt, hogy én 20 ezerért veszem kb. (inkább kevesebb) félévre a lencsét (aludni is lehet benne), szóval a lencse minden szempontból jobb, mint a szemüveg!
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak. Mindenképp fokozatosan szeretnék áttérni, először napival kezdeném, hogy mennyire bírja a szemem, aztán, ha jó, fokozatosan menni felfelé. Kipróbálni mindenképp szeretném, mert most úgy tűnik, mintha nem romlott volna a szemem, így tartalék szemüveg helyett (amit annyira akarnak szüleim) erről próbálnám meggyőzni őket.
Várom még válaszokat, tapasztalatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!