Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kék szem. Vélemény? Mi dönti...

Kék szem. Vélemény? Mi dönti el a szemünk színét?

Figyelt kérdés
2010. nov. 28. 20:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A gének,allélok kombinációja=genetika.A kék szem elvileg recesszívnek minősül(=lappangó,ritkábban jelenik meg fenotípusosan,vagyis láthatóan),a barna és feketés-barna szem pedig állítólag a legdominánsabb.Nekem személy szerint tetszik,ha valakinek kék a szeme, de csak akkor,ha ahhoz világos haj társul...Sötétbarna vagy fekete haj és világos bőr mellett a kék szem számomra valósággal "ijesztő" tud lenni...
2010. nov. 28. 20:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az öröklött gének döntik el.Ha volt a családban kék szem,8-ad ízig bármikor megjelenhet.Ha dédpapa kékszemű,de mindenki más barna,attól dédunoka lehet kékszemű.Milyen véleményt vársz??A szem színe nem fáj.Kinek milyen van azzal lát,vagy nem lát.
2010. nov. 28. 20:10
 3/6 A kérdező kommentje:
hát nekem apukám kékszemű :)és ezáltal én is :)
2010. nov. 28. 20:13
 4/6 anonim ***** válasza:
53%

Attól függ.én pl a barna szemű fiúkat szeretem.

de tökmind1 a szem, a keret számít! pl lehet valakinek barna szeme, ha amúgy csúnya, és ha helyes nem fogom kidobni,csak mert kék a szeme.

2010. nov. 28. 20:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is a genetika dönti el főleg és pl. egy barna szemű párnak ugyanúgy születhet kék szemű gyermeke, hiába barna szeműek mindketten. :)

Az én anyai ágamon szó szerint mindenkinek kék a szeme (anya, nagybácsi, tata, mama, dédik stb.). Apai ágamon pedig mindenkinek barna. :) És nekem milyen színű szemem lett? Világos Zöld. :D Nem tudom ez hogy jött össze, de látod ilyen is lehet. :)

2010. nov. 28. 20:21
 6/6 A kérdező kommentje:
na hát ez tökjó xDD
2010. nov. 28. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!