Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Gyakorlott kontaktlencsések HELP?

Gyakorlott kontaktlencsések HELP?

Figyelt kérdés

Viszonylag régóta (9 hónap) van lencsém, már az 1. hónapban tökre hozzászokott a szemem :) Bulizni eddig mindig úgy voltam h hazajöttem és itthon kiszedtem, vagy ha nyaraltam haverokkal akkor diszkó után a szálláson is kivettem mikor hazamentünk.

Most is lesz buli (városban, aztán megyünk ki a külvárosba, ahonnan nehéz hazajutni :S) és a külvárosban akarnak aludni a többiek. De én azért mégsem vihetem magammal az apró táskában az ápoló folyadékot meg a lencsetartót -.-' hogy nézne már ki meg diszkóban is, míg a belvárosban vagyunk... hazajönni nem tudnék a külvárosból. Szal a kérdésem: ti aludtatok már el lencsében (és sminkben?) Volt valami probléma utána a szemetekkel vagy sem?

(egyszeri alkalomról lenne szó, mondom, eddig sosem aludtam el benne és félek h begyulladhat vagy vmi..:S)

17/l

2010. nov. 17. 14:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Tegyél a tárolóba folyadékot és aztán abba tedd a lencsét. Amúgy igen, aludtam már benne, egytől nincs baj, de nem kellene, meg neked nincs is rá szükséged, hogy benne aludj, mint írtam.
2010. nov. 17. 14:43
 2/6 anonim ***** válasza:

Milyen lencséd van?

Én néha alszom kontaktlencsében, kb 5-6 éve használok 2 hetes Acuvue-t, amiből van éjjel-nappal hordható és sima is, felváltva veszem őket, alvás szempontjából nem tapasztaltam különbséget. Korábban sima 1 hónaposat hordtam, 1-1 alvás abban sem okozott semmit. (11 éve van lencsém)

Azon kívül, hogy reggelre néha kicsit kiszáradt a szemem nem lett semmi bajom, ha nem volt nálam szemcseppentő kis idő után akkor is helyreállt. (buszon is el szoktam aludni)

Ha csak délután/estefelé rakod be és másnap amikor hazaérsz kiveszed, akkor nem hiszem, hogy nagy baj lenne, főleg ha nem érzékeny a szemed.

(nekem most pici dobozos folyadékom van így kis helyen elfér, amikor mindig nagy volt előfordult, hogy előre feltöltöttem a tartót, vittem a szemüvegem és este kivettem reggel pedig szemüvegben mentem el, csak hát ilyenkor is el kell vinni a cuccot)

2010. nov. 17. 14:50
 3/6 anonim ***** válasza:
ha nem bennhagyható a lencséd, akkor ne aludj benne. vigyél a tartódban egy adag tiszta mosófolyadékot, kiveszed, ázik benne éjszaka, utána meg reggel visszateszed tisztán... nagy kaland:) ez a legkisebb táskába is belefér...
2010. nov. 17. 14:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Van olyan kontaktlencse, amit 30 napig ki se kell venni a szemedből. Egyébként ha egyszer elalszol a simában se lesz bajod, csak rendkívül kellemetlen érzés lesz a szemednek reggel, mert "rászárad" a lencse. A lencsetartó tok nem olyan nagy, elég ha azt elviszed tiszta folyadékot teszel bele, este berakod a lencsét, reggel meg kiveszed és felteszed-ennyi.
2010. nov. 17. 14:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Havi lencsém van, néha aludtam már benne, volt mikor 1 hétig benne volt, de aztán 2× is úgy begyulladt hogy szenvedtem mint az állat, azóta ha benne marad éjszakára kivörösödik a szemem és fáj. 1 éjszakát sztem kibírsz vele, de nem gáz ha viszed a tartókád hidd el. Én is vittem már magammal a folyadékot is bulira, és szerencsém is volt mert az egyik akkor ki is vörösödött..úgyhogy ki kellett vennem. Meg aludtam már másoknál is, meg nálam is voltak úgy hogy mondtam hogy "bocsi csak kiveszem a lencsém" vagy hasonló. Most mi szégyelnivaló van ebben?

17/L

2010. nov. 17. 15:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek :) Jó ötletet adtatok^^

Johnson & J. van, havi lencse. Nincs benne szégyellni való, csak nem tudtam hogy oldjam meg a problémát xd

2010. nov. 17. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!