Sokat netezem és homályosan látok azóta. Ilyenkor mi a teendő?
kapcsold ki a monitort ha netezel... más lehetőség nincs, ennél csak rosszabb lesz, talán ha egy ideig hanyagolnád a számítógépet, még talán helyrejön. ha ez nem tart sok ideje, csak néhány napja, akkor akár pár nap szünettel helyre lehet hozni. nemhiába mondják hogy nem szabad 6 óránál többet gépezni egy nap... elmehetsz szemészhez, de valszeg ugyanezeket fogja mondani, nekem is ezt mondta.
nem véletlenül ábrázolják az informatikusokat mindig bazi nagy szemüvekkel...a képernyő fényerejéből levennipedig sajna édeskevés.
"Szervezet egyetlen részét se szabad aránytalanul és tartósan dolgoztatni." ( Selye János prof. írásából )
Ha már a fejed is fáj, szerintem komolyan kell venni a dolgot és utánanézni nincs-e szervi elváltozás a fejfájás mögött...szerintem sürgősen pihentetned kellene magad. (Nekem sajnos van gond az agyalapi mirigy működésemmel, nem is tudok sokáig netezni..)Nem akarlak megijeszteni..de utánanézhetsz itt tüneteknek [link]
Tartsd be azt, ami elvileg a munkahelyen is kötelező: óránként 10 perc szünet. Közben távolra nézz, vagy csukd be a szemed.
Ezen kívül Visine szemcsepp. Néhány óráig ki kell tartania, addig ne ismételd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!