Miert remeg a szemem egy bizonyos ido utan amikor fokuszalok valamire? es mivel tudnam ezt a jelenseget elkerulni? a szemizom pontosabban, a szemem nem remeg, bovebben pontositok lent !
Mielott barki is azt irna,hogy azert mert egyertelmuen elfaradt a szemizom es pihentetni kellene , kiternek egy par fontos reszletre.
10 evvel ez elott +0.75 -os olvasoszemuveget hasznaltam csak a munkam alatt,mivel aprolekos munkakkal foglalkozom egesz nap ahol fontos a precizitas. Nyilvan 10 ev alatt romlik az ember szeme, ezert is elmentem ujbol egy szemeszetre , ahol azt allapitottak meg hogy nem romlott semmit azaz ugyan azt a dioptriat hordjam tovabb . Volt szemfenek vigygalat meg minden amit szoktak ilyenkor , stb.nem vagyok allergias semmire sem, azorvos akkor azt javasolta , hogy mindig hordjam.
A remeges egyre hamarabb allt elo, par ora utan gyakorlatilag remegett elottem a kep, nem lattam tisztan. itt pontositanek,hogy nem a szemgolyok remegnek hanem inkabb az izmok reszketnek amik tartjak a fokuszt ha jol fogalmazok. Ilyenkor egybol arra gyanakodnek,hogy tulvannak eroltetve a munkam miatt es kifaradtak. tartsak minden 20 perc utan egy ket perc szunetet vagy nezzek messzire , szemgolyo forgatas meg ilyenek.
mind vegig probaltam, egyik sem ert sokat.
Elmentem egy masik szemeszetre,ahol mas technikaval vizsgalta meg a szemem.
o eloszor kitagitotta mindket pupillat es utana merte le milyen dioptriaval latok jol messzire es kozel. kiderult hogy a +1.5 - 2.00 volt a megfelelo. Azt tanacsolta ( itt Budapesten ) hogy mindig a legerosebbet kell vegyem, ahhoz hogy a vibralas ne jojjon ujra elo, tehat vettem egy +1.5 os szemuveget a dm-bol a 2 es tul eros volt , az orvos azt mondta nyugodtan vehetem a dm- es szemuveget ,mind ugyan az mindenik.
itt kisse szkeptikus voltam egyik szemuveg a szemeszeten 40 ezer a dm espedig 8 ezer es ugyan azt tudja? o viszont azt is tanacsolta, hogy ne hasznaljam mindig csak kozeli olvasasra , kulonben csak rontom a szemem.
Teny az, hogy elkezdtem a meloban az uj +1.5 os szemuveget hasznalni ,ami az elejen jonak is bizonyult de kb 5 honap utan megint elojott a vibralas par ora munka utan.
ez mar annyira frusztralo lett, hogy egyszeruen nem tudok mit kezdeni a helyzettel, ettol fugg gyakorlatilag a munkahelyem. most minden fel evben valtogatom a dioptriakat? nem hiszem , hogy ez lenne a megoldas , plane ha azzal is ujra elejon a kepremeges.
Mit tudnatok javasolni ilyenkor? mi lehet az oka?
szemfaradas,vitaminhiany ...mi allhat a hatterben?
van e egyaltalan olyan szemklinika magyarorszagon vagy barhol europaban, ahol valoban profi kezben van az ember es nem csak a sok ezer forintot gomboljak ki az ember zsebebol?? elegem van a sok semmi orvosbol,bocs.
koszonom elore is a hasznos valaszokat.
aki meg nem kepes hasznos valaszt irni az inkabb ne irjon , ezt kulon megkoszonnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!