Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lehetséges-e hogy a szememnek...

Lehetséges-e hogy a szememnek változott a cilindere?

Figyelt kérdés
Optikába 0.5 és 0.75 cyl-t mértek. Az előző 4 évvel ezelőtti sztk kezelőlapon -1 és -0.75 volt. Illetve az ax értékek is 100-al megnőttek. Lehetséges e hogy félremérték, vagy csak még szokni kell a szemüveget? Nem látok teljesen élesen (3 napos)

jan. 10. 15:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Ott valami hiba lesz. Én régebben jártam úgy, hogy a mi uszos lencsét fordítva tették a keretbe, és gyanús volt, hogy miért látok rosszabbul, visszavittem, akkor derült ki, hogy rosszul tették be a lencsét. Vidd vissza, vizsgáltasd be.
jan. 10. 16:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Valós hogy nem jók az értékek. Minél hamarabb vidd vissza.
jan. 10. 17:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Én nem mennék optikába beméretni ilyeneket. Csakis szemorvos, de abból se mindegy melyik.
jan. 15. 21:48
 4/6 A kérdező kommentje:
A papíron a Sph illetve a Cyl nem adódik véletlen össze és abból jön a szemüveg erőssége? Ugyanis akkor megegyezik a régi adatokkal kb. Közben itt neten keresgetés közben rábukkantam ilyen mindenfél cylinder konverzióra. Amibe a ofotértes adatokat beírva kijönnek a régi számok.
jan. 19. 14:58
 5/6 anonim ***** válasza:
De kérdező azt írtad, nem látsz élesen a szemüveggel..... Akkor valami biztos nem jó. Olyan nincs hogy "majd hozzászokik a szemed".
jan. 19. 15:14
 6/6 anonim ***** válasza:

" Olyan nincs hogy "majd hozzászokik a szemed". "

Ha elsőnek kapsz cilinderes szemüveget akkor kell hozzá 1-2 hét mire hozzászoksz. Viszont ha már hozzászoktál és valamennyit változik akkor már azonnal jónak kéne lennie.

jan. 19. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!