Kontaktlencsét vagy szemüveget választanál, ha kéne? Melyik a jobb? (előnyök/hátrányok)
Lézeres szemműtétet, te kis malac.
Egyes vagy kettes?
#3,
Én a műtét előtt cca. 10 évig csak lencsét hordtam, nem is volt szemüvegem.
Kontaktlencse a legjobb.
Szemüveg problémák: Kényelmetlen viselet mindennap, folyamatosan. Korlátozott tevékenységek. Sportolni nem tudsz. Labdajátékok egyenesen gyilkosak, futás közben is lötyöghet. Feküdni nem tudsz benne, hogy éjszaka az ágyból fekve nézz egy filmet és esetleg elcsicsikálj rá. Ha esik a hó és az eső akkor vége van mindennek. Nem fogsz látni semmit se. Napi szinten baszakodni kell a szemüvegtörléssel vagy nem fogsz látni semmit.
A kontaktlencsével mi a helyzet? Reggel beteszed 10 másodperc alatt. Este kiveszed 10 másodperc alatt és fél perc alatt megtisztítod elrakod. Gyorsabb a tisztítás, mint egy szemüvegnek a tisztítása...
Kinek melyik a kényelmesebb.
Van aki eleve fél a kontaktlencsétől, nem merné magának mindennap berakni/kivenni...
Én sokáig szemüveges voltam, aztán áttértem kontaklencsére, nekem az utóbbi sokkal kényelmesebb volt, főleg nyáron, mikor izzadtam a szemüveg az halál volt. Amikor kontaktlencsét hordtam egyáltalán nem is romlott a szemem. Végül már nem bírta a szemem és én rááldoztam egy nagyobb összeget egy szemműtétre, műlencsét lehetett nekem csak beültetni. Ez már 6 éve és tökéletes a látásom.
Sajnos nem birja a szemem a lencset, pedig legalabb 10-15 félét probaltam. Kb 3-4 óra után elkezd kiszaradni, bármit is csinalok. Kb halpikkelyszeru a lencse, amikor ilyenkor kiveszem.
Igy a szemuveg, de ha birna a szemem, lencseznek. -5 D-s a szemem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!