Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Pluszos dioptria, de nem lát...

Pluszos dioptria, de nem lát távolra?

Figyelt kérdés
Tegnap írtam ki egy kérdést szemüveggel kapcsolatban. Ma pluszost mértek neki, sok dioptriát. Múltkori vizsgálaton távolra nem látott. Lehetséges, hogy se közelre, se távolra nem lát? Nem tudtam ott megkérdezni, mert hazafelé kerestem rá, hogy mit jelent a pluszos. Az orvos mérte be a szemét. Különböző lencsét a szeme elé rakott és nézte egy eszközzel, majd egy géppel is megnézte mindkét szemet. Nem értünk hozzá, azért kérdezem.
tegnap 13:14
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
tegnap 13:22
 2/13 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy se távolra se közelre nem lát, de az is lehet, hogy elrontották (nekem két doki is totál mást mért be).

A korábbi kérdésedhez: én online rendelem a szemüvegemet, eddig nem volt vele gond és jóval olcsóbban jöttem ki, mintha megcsináltattam volna valamelyik optikában. Nézz szét az alensa oldalán

tegnap 13:33
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A fiam gyengénlátó, se közelre, se távolra nem lát jól, +9,5 D szemüveget visel és van külön olvasószemüvege is.

Nem küldött további vizsgálatokra a szemészorvos? Mennyi D?

tegnap 13:38
 4/13 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

Ha bizonytalan vagy, kérj itt időpontot, ők mind nagyon jó szemészorvosok. Mi a Sényi Katalinhoz jártunk, a SOTE gyermekszemészeten is rendel(t), már elég idős, azért is nem fogad már új betegeket. Menjetek ide nyugodtan és kérdezz, mert nekik lehet, hogy egyértelmű, de neked minden kínai. Én is így voltam az elején, mivel senki nem volt szemüveges a családban, a gyerek meg rögtön gyengénlátó.

[link]

tegnap 13:41
 5/13 anonim ***** válasza:
És ott, a Naphegyoptikában tudsz szemüveget is csináltatni a gyereknek, ha akarsz. De mehetsz nyugodtan máshová is, Ofotértbe pl.
tegnap 13:43
 6/13 A kérdező kommentje:

ADD: jobb szemre 100, balra 110

Cilinder: jobb +1.0, bal +1.5

tegnap 13:56
 7/13 A kérdező kommentje:
Nekem ezek az értékek semmit nem mondanak. Vettünk szemüveget ott helyben, mert tetszett a fiamnak. 1 hét múlva derül ki, hogy lát-e benne. Remélem, hogy jól mérték
tegnap 13:57
 8/13 anonim ***** válasza:

Az addíció (ADD) a távoli és a közeli dioptria közötti különbséget jelenti. A közeli látás korrekciójához szükséges értéket mutatja.

A cilinder mutatja a szaruhartya formáját, hogy a szaruhártya milyen lapos. Minél magasabb, annál laposabb a szem. Ez még nem magas érték.

De azt nem írtad, hogy mekkora a dioptria?

Lehet, hogy nektek csak CYL miatt kell szemüveg?

tegnap 14:13
 9/13 A kérdező kommentje:

Dioptria:

Jobb: + 6.5

Bal: + 5.0

tegnap 14:52
 10/13 anonim ***** válasza:

Gondolom a lencse "gyengébb", mert kisgyerekek még nagyon jól korrigálnak. Nálunk +10 és + 11 D és a szemüvege + 9,5 D.

Amikor megkapta az első szemüvegét 3 évesen, felém fordult és végignézett, és hazafelé nézett mindent. Sosem okozott neki a későbbiekben gondot a szemüveg viselése.

Azt nem írták, hogy mennyi a visus?

tegnap 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!