Pluszos dioptria, de nem lát távolra?
Lehet, hogy se távolra se közelre nem lát, de az is lehet, hogy elrontották (nekem két doki is totál mást mért be).
A korábbi kérdésedhez: én online rendelem a szemüvegemet, eddig nem volt vele gond és jóval olcsóbban jöttem ki, mintha megcsináltattam volna valamelyik optikában. Nézz szét az alensa oldalán
A fiam gyengénlátó, se közelre, se távolra nem lát jól, +9,5 D szemüveget visel és van külön olvasószemüvege is.
Nem küldött további vizsgálatokra a szemészorvos? Mennyi D?
3-as vagyok
Ha bizonytalan vagy, kérj itt időpontot, ők mind nagyon jó szemészorvosok. Mi a Sényi Katalinhoz jártunk, a SOTE gyermekszemészeten is rendel(t), már elég idős, azért is nem fogad már új betegeket. Menjetek ide nyugodtan és kérdezz, mert nekik lehet, hogy egyértelmű, de neked minden kínai. Én is így voltam az elején, mivel senki nem volt szemüveges a családban, a gyerek meg rögtön gyengénlátó.
ADD: jobb szemre 100, balra 110
Cilinder: jobb +1.0, bal +1.5
Az addíció (ADD) a távoli és a közeli dioptria közötti különbséget jelenti. A közeli látás korrekciójához szükséges értéket mutatja.
A cilinder mutatja a szaruhartya formáját, hogy a szaruhártya milyen lapos. Minél magasabb, annál laposabb a szem. Ez még nem magas érték.
De azt nem írtad, hogy mekkora a dioptria?
Lehet, hogy nektek csak CYL miatt kell szemüveg?
Dioptria:
Jobb: + 6.5
Bal: + 5.0
Gondolom a lencse "gyengébb", mert kisgyerekek még nagyon jól korrigálnak. Nálunk +10 és + 11 D és a szemüvege + 9,5 D.
Amikor megkapta az első szemüvegét 3 évesen, felém fordult és végignézett, és hazafelé nézett mindent. Sosem okozott neki a későbbiekben gondot a szemüveg viselése.
Azt nem írták, hogy mennyi a visus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!